Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STRAVIČNA SVJEDOČANSTVA SA ŠRI LANKE: Dijelovi ljudskog tijela bili su odbačeni na zidove crkve, neki su odletjeli i van, a na podu je bilo oko 30 mrtvih tijela'

STRAVIČNA SVJEDOČANSTVA SA ŠRI LANKE: Dijelovi ljudskog tijela bili su odbačeni na zidove crkve, neki su odletjeli i van, a na podu je bilo oko 30 mrtvih tijela'

U osam koordiniranih eksplozija poginulo je najmanje 207 ljudi

U osam koordiniranih eksplozija koje su na Uskrs pogodile Šri Lanku poginulo je najmanje 207 ljudi, a više od 450 ih je ranjeno. Glavni grad Colombo i okolicu napali su bombaši samoubojice, a prema prvim informacijama uhićeno je sedam osoba koje se dovode u vezu s napadom. Svjedočanstva onih koji su preživjeli napade su stravična.

Jedna od crkvi koja je bila meta napada je bila i crkva sv. Antuna u Columbu, a prodavač koji je odmah nakon eksplozije utrčao u crkvu pomoći ozlijeđenima za New York Times je ispričao što je vidio.

- U crkvi je bila rijeka krvi, a pepeo je padao poput snijega. Svećenik je izašao i bio je prekriven krvlju. Mislim da je na sebi imao dijelove kože s drugih ljudi - opisao je.

Velečasni Edmond Tilekeratne, direktor društvenih komunikacija nadbiskupije Colombo, bio je u crkvi Sv. Sebastijana u Negombu, u kojoj je eksplodirala bomba. Rekao je da se eksplozija dogodila u vrijeme kada su trojica svećenika držala misu povodom Uskrsa. Jedan od njih je lakše ozlijeđen jer je stajao iza oltara, dok su druga dvojica zadobila teške ozljede od stakla i drugih predmeta koje su nakon eksplozije letjeli na sve strane.

Tilekeratne kaže da je nakon eksplozije u crkvi na podu bilo oko 30 mrtvih tijela. 

- Mogli su se vidjeti dijelovi ljudskog tijela kako su odbačeni na zidove crkve, neki su odletjeli čak i van - rekao je.

Vaša reakcija na temu