Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Jure Šundov dao ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća!

Jure Šundov dao ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća!

Na teret mu se stavlja da je oštetio državu za više od 270.000 kuna

Jure Šundov dao je ostavku na mjesto predsjednika splitskog Gradskog vijeća i na mjesto gradskog vijećnika HGS-a. Ostavku je podnio dan nakon što je protiv njega Državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog prijevare. Osumnjičili su ga da je na osnovu lažne liječničke dokumentacije dobio status ratnog vojnog invalida i oštetio državu za više od 270.000 kuna. 

Šundov se zahvalio Kerumu, koji ga je predložio za predsjednika Gradskog vijeća, gradonačelniku Krstuloviću Opari na suradnji kao i svim vijećnicima. Rekao je da je odluka o ostavci njegova osobna odluka i da to od njega nije tražio ni Željko Kerum, ni koalicijski partneri.

- Nadam se da sam bio dobar predsjednik Gradskog vijeća. Ja ću svoju nevinost dokazivati i vjerujem dokazati u daljnjem postupku. Mislim da s ovim prekidamo daljnja nagađana i rasprave trebam li biti tu gdje jesam - rekao je Šundov.

Iako nitko nije kriv, naveo je, dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnom presudom s te strane je mogao i dalje obnašati funkciju predsjednika Gradskog vijeća, ali da je odlučio otići iz splitskog parlamenta.

- Ne želim da me na Gradskom vijeću ili bilo kada nekome padne na pamet bilo kada proziva, pa da se je tako dokazujem ili prepirem. Ako su Grad i Gradsko vijeće dobili mojim odlaskom, čestitam, ako su izgubili procijenit će - obrazložio je Šundov.

Dodao je da voli svoj grad i Hrvatsku te da je i kao dogradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća radio najbolje za Split.

Vaša reakcija na temu