Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Suspendirani Momir Karin: Ponosni smo na našu podršku Kujundžiću, a Beljak je prodao HSS-ovu dušu za pet fotelja

Suspendirani Momir Karin: Ponosni smo na našu podršku Kujundžiću, a Beljak je prodao HSS-ovu dušu za pet fotelja

On bi, da je moralan, nakon ovog rekordno malog broja glasova koje je HSS osvojio, otišao kao što je to učinio i Milanović

Nakon vijesti da je predsjednik Kreško Beljak suspendirao iz HSS-a stotinjak članova zbog opstrukcije na izborima, kontaktirali smo Momira Karina, predsjednika županijske organizacije te stranke. On je, naime, prije izbora HSS-ovce Imotske krajine javno pozvao da daju glas HDZ-ovcu Milanu Kujundžiću, a ne Narodnoj koaliciji u čijem je sastavu Hrvatska seljačka stranka.

- Beljak je suspendirao naše gradske i općinske organizacije te mene kao predsjednika, dobili smo pismeno rješenje - odmah nam je rekao Karin.

- Nije mi žao što smo dali podršku Milanu Kujundžiću, dapače, ponosni smo što smo mu pomogli da ostvari izvrstan rezultat i putem preferencijalnih glasova zavrijedi mjesto u Saboru - dodao je.

Evo kako danas gleda na odluku da ide kontra čelništva stranke.

- Prije ulaska u Narodnu koaliciju čak 38 od 41 jedinice u Dalmaciji su predsjedniku HSS-a poručile da se protive priklanjanju Zoranu Milanoviću, te da na izborima neće dati podršku lijevoj koaliciji. Nakon što su na listu za Sabor postavili Stipu Gabrića vjerujem da je još više HSS-ovaca bilo protiv izbora Narodne koalicije, a pogotovo kada su čuli Jambine izjave u kojima vrijeđa majku svog političkog protivnika. To za nas nije prihvatljivo...

Momir Karin smatra da Beljak ovim potezom želi eliminirati konkurenciju u stranci pred izbore koji se trebaju održati u prosincu.

- On je suspendirao najuglednije HSS-ovce te sada predstavlja samog sebe, odnosno svoje sulude ideje. HSS je preživio svašta, preživjet će i njega, a u ovom trenutku je bitno naglasiti da mi imamo izuzetnu podršku s terena.

Spomenuli smo mu respektabilnih pet saborskih mjesta koje je HSS dobio suradnjom sa SDP-om.

- Da, ali to su istrgovane fotelje koje nemaju utemeljenje u podršci građana. Beljak je za pet mandata prodao dušu HSS-a. On bi, da je moralan, nakon ovog rekordno malog broja glasova koje je HSS osvojio, otišao kao što je to učinio i Milanović.

Vaša reakcija na temu