Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Suzana Kačić-Bartulović: Na sjevernoj tribini je bio izvješen transparent s natpisom 'Maxovi mesari'

Suzana Kačić-Bartulović: Na sjevernoj tribini je bio izvješen transparent s natpisom 'Maxovi mesari'

Ako su grafite na zidovima s takvim sadržajem pisali 'nepoznati počinitelji', na Poljudu su počinitelji bili vidljivi svima koji su ih htjeli vidjeti, pa i policiji

U subotu na utakmici na Poljudu između Hajduka i Gorice na sjevernoj tribini izvješen je i transparent s natpisom 'Maxovi mesari' kojim se veličaju ustaški koljači iz pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. Ako su grafite na zidovima s takvim sadržajem pisali 'nepoznati počinitelji', na Poljudu su počinitelji bili vidljivi svima koji su ih htjeli vidjeti, pa i policiji. Dakle, nije bilo prepreka policijskom postupanju - rekla je Suzana Kačić-Bartulović, članica Predsjedništva SDP-a Split. 

Rekla je da se postavlja pitanje je li hrvatskoj vlasti na tom transparentu uopće bilo što sporno, s obzirom na to da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prema prihvatljivosti ustaškog pozdrava 'za dom spremni' zastupa stav 'ne, ali da'. Isti stav, naglasila je Kačić-Bartulović, ima i Vijeće za suočavanje s prošlošću premijera Andreja Plenkovića. 

- Koliko god hrvatska vlast na domaćem terenu bila uporna u provlačenju ustaškog pozdrava 'za dom spremni' kao legalnog i legitimnog, toliko na međunarodnom terenu kapitulantski djeluje kad su u pitanju hrvatski nacionalni interesi. Antonio Tajani, predsjednik Europskog parlamenta iz Italije, govori o talijanskoj Dalmaciji i talijanskoj Istri, a od inače 'nabrijanih domoljuba' iz redova HDZ-a dobije tek pokoji sramežljivi, da ne kažem anemični, prosvjed. Da se gospoda(ri) iz Europske pučke stranke ne uvrijede.  Članstvo u toj europskoj stranci HDZ inače dijeli sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića te zajedno sastanče o 'zapadnom Balkanu'. To je, podsjetimo, termin koji predsjednik Franjo Tuđman nije mogao smisliti baš kao ni ustaški pozdrav 'za dom spremni'. Dakle, iza legitimiranja ustaškog pozdrava 'za dom spremni' stoji izdaja hrvatskih nacionalnih interesa. To smo već vidjeli u ne tako davnoj prošlosti, kad su se hrvatski teritoriji uz 'za dom spremni' poklanjali Italiji i Mađarskoj. Danas je pak tu INA i mađarsko vlasništvo. Ne zaboravimo da je i mađarski premijer Viktor Orban također u Europskoj pučkoj stranci – poručila je Suzana Kačić-Bartulović.

Vaša reakcija na temu