SVEČANOST U NAJMLAĐEM GRADU: Solin dobio još jednu osnovnu školu!

SVEČANOST U NAJMLAĐEM GRADU: Solin dobio još jednu osnovnu školu!

Opremljena je sa suvremenih 20-ak učionica, vanjskim igralištem, dvoranom, parkiralištem...

Prvašica Lana i osmaš Bruno, uz asistenciju pomoćnika ministrice Momira Karina, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića, presjekli su vrpcu na dugoočekivanoj osmoljetki Kralj Zvonimir.

Prigodnim programom i govorima izrazila se zahvalnost svima zaslužnima za školu, od bivšeg župana Zlatka Ževrnja do aktualne garniture, a ponajprije roditeljima i djeci na strpljenju zbog objektivnih problema koje su pratile izgradnju, do konačnog raskida s bivšim izvođačem te angažiranjem novog koji je potom priveo stvari kako treba kraju.


Osmoljetka još nema u funkciji dvoranu, ali hoće u skoro vrijeme biti puštena u rad, najdalje kroz mjesec dana. Opremljena je sa suvremenih 20-ak učionica, vanjskim igralištem, dvoranom, parkiralištem...

Ukupna vrijednost investicije, s opremom,  je 44 milijuna kuna, a od sutra će je pohađati oko 450 učenika, među kojima i 18 đaka po cjelodnevnom programu. Prva je to škola u Solinu s cjelodnevnom nastavom.

-  Za ovaj projekt sam zaista i emotivno vezan, još dok sam bio gradonačelnik krenuli smo s idejom. Bilo je niz barikada, moram reći, od tehničkih pa nadalje. Govorili su nam da tako i da nema potrebe za novom školom, da smo nedavno napravili novu. A sada vidite...- kazao je Boban.


Župan vjeruje i da će  Grad Solin pripremati užurbano dokumentaciju i za petu osnovnu školu, kako bi sve radile u jednoj smjeni. 

Gradonačelnik je također jako osjećajno, gotovo na rubu suza, popratio otvorenje osmoljetke.

- Veseli me što je otvaramo, isplatilo se čekati. Ne bih rekao da su zadovoljeni kapaciteti u potpunosti, ali u dobroj mjeri su rasteretili osnovno školstvo u Solinu - rekao je Ninčević izražavajući zadovoljstvo što je Solin kontinuirano najmlađi grad u Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare