Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sveučilišni odjel za stručne studije izvrstan je primjer uspješne suradnje s gospodarstvom

Sveučilišni odjel za stručne studije izvrstan je primjer uspješne suradnje s gospodarstvom

Odjel za stručne studije će biti naš temelj za pokretanje Projekta postakademskog samozapošljavanja - rekao je rektor Šimun Anđelinović

Proslava Dana Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu održana je u petak, 17. travnja, u velikom amfiteatru Odjela u Kopilici. Svečanosti su nazočili prof. dr. sc. Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, s prorektorima prof. dr. sc. Rosandom Mulić i prof. dr. sc. Brankom Matulićem te brojni uzvanici.

Pročelnik Odjela dr. sc. Ado Matoković je u svom izvješću predstavio dosadašnja postignuća ove sastavnice Splitskog sveučilišta, koja broji 119 zaposlenika i oko 2500 studenata.

- U proteklih godinu dana na Sveučilišnom odjelu za stručne studije održana je Međunarodna konferencija CIET 2014, predavanja su održali ugledni gosti, primjerice veleposlanik Japana Keiji Ide, kao i profesori iz Njemačke, Poljske, Kazahstana i Argentine. Ostvarili smo dobru suradnju s gospodarstvom i potpisali niz sporazuma o suradnji za obavljanje stručne prakse naših studenata. Također, naši studenti i zaposlenici su sudjelovali u nizu humanitarnih akcija, pokrenut je i prvi broj studentskog časopisa - kazao je pročelnik Matoković.

Posebno se osvrnuo na uređeno potkrovlje zgrade u Kopilici gdje je otvoreno 12 novih prostorija od čega je 10 učionica laboratorija, a i na prilaznom putu Odjela napravljen je kolnik i rasvjeta.

Uzvanicima se obratio i rektor Anđelinović kazavši kako je Sveučilišni odjel za stručne studije izvrstan primjer uspješne suradnje s gospodarstvom.

- Odjel za stručne studije će biti naš temelj za pokretanje Projekta postakademskog samozapošljavanja. Naime, Sveučilište se otvara prema unutra i vani, objedinjavamo naše nastavne i znanstvene kapacitete te opremu. Povezujemo se s poduzetništvom, i u tom smislu potpisat ćemo ugovore o nastavnim bazama. Isto tako, radimo na programima učenja na daljinu i internacionalizaciji Sveučilišta – rekao je rektor Anđelinović.

Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, istaknuo je da su stručni studiji i strukovno obrazovanje aktualne teme u Europskoj komisiji. 

- Želja je Ministarstva da ojačamo tu komponentu u visokom obrazovanju naše zemlje - ustvrdio je zamjenik ministra Andričević, dodavši da su svi projekti dobrodošli. Natječaji su kontinuirano otvoreni, a veliki novac iz fondova je na raspolaganju.

Prigodom svečanosti za doprinos razvoju i promicanju Sveučilišnog odjela za stručne studije Srebrne plakete su uručene višoj medicinskoj sestri Mariji Županović, prof. dr. sc. Tonku Vlaku, prof. dr. sc. Mladenu Havelki i prof. dr. sc. Nikoli Bradariću.

Godišnje nagrade dodijeljene su najboljim studentima Odjela te zahvalnice umirovljenim djelatnicima. Također, student Joško Smolčić je održao prezentaciju projekta 3D printera.

Vaša reakcija na temu