Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sveučilište u Splitu među najboljima u Europi!

Sveučilište u Splitu među najboljima u Europi!

Prema Times Higher Education ljestvici zauzeli smo osmo mjesto

Sveučilište u Splitu osmo je sveučilište prema Times Higher Education ljestvici koja po prvi put mjeri ranking sveučilišta iz 13 država Nove Europe, pridružene Europskoj uniji u 21. stoljeću. Priznanje je dodijeljeno upravi Sveučilišta na čelu s rektorom prof.dr.sc. Šimunom Anđelinovićem na konferenciji THE Research Excellence: New Europe Summit u Olomoucu, u Češkoj Republici. 

- Posebna mi je čast i zadovoljstvo da se splitsko Sveučilište našlo u društvu najboljih sveučilišta Nove Europe. Na svečanosti povodom objavljivanja rezultata upoznati  smo s kompleksnim sustavom evaluacije koja uzima u obzir izvrsnost u nastavi, znanosti, suradnji s gospodarstvom i razrađenim kriterijima internacionalizacije te procjeni utjecaja sveučilišta na regiju i globalni sustav svjetskog znanja. Tim više je ovaj naš rezultat iznimno značajan za cijelu hrvatsku znanost i visoko obrazovanje jer ne samo što se povećava vidljivost i znanstvena izvrsnost, već se i ukazuje da ne postoje neki lokalni kriteriji izvrsnosti, već samo međunarodni. Ovo je uspjeh svih naših uposlenika, a isto tako i rezultat napornog rada uprave da se objedine svi ovi napori te da se strateškim upravljanjem ubrza razvoj našeg Sveučilišta - rekao je Anđelinović.

Na mjernoj ljestvici ukupno je bilo 1472 institucije od kojih je izdvojeno njih 53, a prvo mjesto je zauzelo Sveučilište u Tartu iz Estonije. Uz Sveučilište u Splitu iz Hrvatske se na ranking listu pozicioniralo Sveučilište u Zagrebu .

Times Higher Education je organizacija koja vodi jednu od najznačajnijih svjetskih ranking lista sveučilišta na kojoj je prošle godine Sveučilište u Splitu po prvi put u svojoj povijesti postavljeno i obzirom na ranking drugih sveučilišta, proglašeno najboljim sveučilištem ovog dijela Europe. 

Vaša reakcija na temu