Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TEŠKO UBOJSTVO U SPLITU Liridonu Berishi potvrđena optužnica, prijeti mu 40 godina zatvora

TEŠKO UBOJSTVO U SPLITU Liridonu Berishi potvrđena optužnica, prijeti mu 40 godina zatvora

Berisha je u Antu Prnjaka ispalio najmanje 14 hitaca iz automatske puške

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je Liridonu Berishi optužnicu za teško ubojstvo bivšeg vojnog policajca Ante Prnjaka. Berishu terete za teško ubojstvo, odnosno, da je Prnjaka ubio okrutno i podmuklo. Za to kazneno djelo predviđena je kazna i do 40 godina zatvora, no za tu kvalifikaciju tužilaštvo će morati dokazati da je Prnjaka doveo na prijevaru na TTTS unaprijed odlučivši lišiti ga života te da je žrtva umirala u mukama. Berisha se, pak, brani da je on bio žrtva i da ga je Prnjak maltretirao pa ga je ubio u strahu za vlastiti život nakon što mu je ovaj predao automatsku pušku. Ustrijelio ga je s najmanje 14 metaka pa je za pretpostaviti da nije dugo umirao. 

Obrana će, pretpostavlja se, rušiti drugu točku optužnice u kojoj se Berisha tereti da je sprječavao dokazivanje, odnosno, uništavao dokaze nakon što je ubio Prnjaka. Zapalio je njegov BMW kako bi uništio tragove i dokaze. Stav je obrane da se Berisha kao počinitelj kaznenog djela ubojstva ne bi mogao još teretiti i za uništavanje dokaza jer bi to trebalo biti obuhvaćeno samim kaznenim djelom ubojstva. Branitelj Željko Gulišija smatra da bi jedino druge osobe mogle biti optužene za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja. 

Berisha je Prnjaka ubio koncem kolovoza prošle godine, a uhićen je nakon dva dana u Omišu nakon što se na plaži 'pohvalio' kako ga je ubio. Vrlo brzo, dobio je i optužnicu za prijevaru i krivotvorenje, odnosno, krađu identiteta i štetu od nepunih 10 tisuća kuna, a USKOK je prije mjesec dana protiv njega otvorio istragu zbog sumnje da je reketario u zločinačkoj organizaciji Željka Rajića

Vaša reakcija na temu