Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tomislav Ćorić u Splitu: Natječajna dokumentacija za Lećevicu je pri kraju, očekuje se da bi projekt mogao biti gotov do 2023.

Tomislav Ćorić u Splitu: Natječajna dokumentacija za Lećevicu je pri kraju, očekuje se da bi projekt mogao biti gotov do 2023.

Župan Blaženko Boban ponovio je da će natječaj za Lećevicu biti raspisani do ljeta

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić održao je sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja županije s kojima je razgovarao o mogućnostima financiranja projekata jedinica lokalne samouprave u sustavu gospodarenja otpadom. Rekao je da je sastanak ispunio sva njegova očekivanja i najavio da će 2018. biti godina izgradnje infrastrukture u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Iskoristili smo priliku da načelnike i gradonačelnike s pozicije ministarstva upoznamo s natječajima koje planiramo raspisati. Za informiranje i edukaciju natječaj je vrijedan 42,5 milijuna kuna, natječaj za izgradnju i financiranje reciklažnih dvorišta koji je tijeku je vrijedan 214 milijuna kuna, natječaj za nabavu vozila i plovila vrijedan je oko 150 milijuna, za izgradnju sortirnica oko 350 milijuna i oko 250 milijuna za nabavu spremnika. One jedinice lokalne samouprave koje ispune uvjete natječaja mogu očekivati financiranje iz EU fondova u 85-postotnom iznosu - kazao je Ćorić.

Na pitanje kolike će penale plaćati Hrvatska jer nije na vrijeme izgradila Lećevicu, odgovorio je da će o tome odlučivati Jaspers ovisno o rezultatima koje Hrvatska do tada ostvari po pitanju učinkovitog gospodarenja otpadom. Rekao je i da je natječajna dokumentacija za Lećevicu pri kraju te da očekuje da bi projekt mogao biti gotov do 2023. 

Župan Blaženko Boban ponovio je da će natječaj za Lećevicu biti raspisani do ljeta.

- Obilazio sam županiju i imamo jedinice lokalne samouprave koje su pri kraju, koje imaju završena reciklažna dvorišta poput Šolte, ali na žalost imamo i one koje još nisu ni počele i to je bio povod da sazovemo ovaj sastanak s ministrom. Najveći je problem edukacija građana, ali moramo krenuti s tim, paralelno raditi Lećevicu i sortirati otpad - zaključio je Boban.

Ministar je nakon sastanka sa županom otišao u obilazak Karepovca.


Vaša reakcija na temu