Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tonino Picula gostovao na tribini na Blatinama, razvila se živa rasprava s građanima

Tonino Picula gostovao na tribini na Blatinama, razvila se živa rasprava s građanima

Hrvatski socijaldemokrati će dati svoj doprinos boljem korištenju prednosti članstva naše zemlje u Europskoj uniji

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, gostovao je u subotu navečer u prostorijama Gradskog kotara Blatine-Škrape na tribini SDP-a Split pod nazivom 'Hrvatska, EU, socijaldemokracija - ususret euroizborima'. 

- Bogatije članice EU-a moraju shvatiti da su našim ulaskom preko carinske unije i jedinstvenog tržišta dobile veliki ekonomski bonus. To pravo prati i obveza da pomognu održivi razvoj siromašnijih članica EU-a preko EU fondova. Ne mogu funkcionirati po sistemu 'pravo da, a dužnost možda'. Nije rješenje provoditi poslušničku politiku kao što radi HDZ, ali ni tražiti izlazak Hrvatske i razbijanje Europske unije što žele u Živom zidu. Rješenje je da se upornom i odlučnom borbom izborimo za svoja prava u EU-u. Zajednički europski dom treba restrukturirati, počevši od temelja i to na osnovu ravnopravnosti i solidarnosti - rekao je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split. 

- EU nije ista Unija u koju je Hrvatska ušla i nije svejedno koja će opcija nakon izbora odlučivati o budućnosti zajedničkog projekta koji je opterećen u ovom trenutku političkom krizom. Svjedočimo pojavi političkih snaga koje ne vjeruju u europski projekt i koje zagovaraju anuliranje, a ne ažuriranje Europske unije. Dok naši glavni politički suparnici koketiraju s idejom koaliranja s takvom politikom, socijaldemokrati stoje čvrsto u obrani europskih vrijednosti. Hrvatski socijaldemokrati će dati svoj doprinos boljem korištenju prednosti članstva naše zemlje u Europskoj uniji - istaknuo je Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu.

Nakon uvodnih izlaganja razvila se živa rasprava u kojoj su građani kroz svoja pitanja Toninu Piculi otvorili brojne teme, pogotovo one značajne za svakodnevni život, poput poljoprivrede i ribarstva, kvalitete života na otocima, prometne povezanosti i korištenja EU fondova. Tonino Picula naveo je što je napravio kao zastupnik kako bi doprinio podizanju kvalitete života, primjerice za naše otočane i ribare. Razgovaralo se i o iseljavanju hrvatskih građana, zaštiti vanjskih granica Unije, europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, te mogućim posljedicama Brexita po Hrvatsku.

Vaša reakcija na temu