Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tonka Ivčević šokirana najnovijom odlukom: Očekivali smo da će ukinuti katamaran za Milnu, a ne za Vis!

Tonka Ivčević šokirana najnovijom odlukom: Očekivali smo da će ukinuti katamaran za Milnu, a ne za Vis!

U ponedjeljak je zakazan sastanak u Ministarstvu pomorstva, a gradonačelnicu Komiže nisu pozvali

Gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević razočarano nam je priopćila da se zbog blokiranja uplovljavanja katamarana u višku luku privremeno obustavlja linija Split - Vis! Višani su danas i jučer, naime, prosvjedovali zbog toga što je katamaranskoj liniji Split-Vis dodano i zaustavljanje u Milni na Braču. A sada je donesena odluka da će katamaran do ponedjeljka ploviti na relaciji Split - Milna, bez pristajanja u Vis.

- Ovaj potez nam nikako nije jasan, očekivali smo da će stornirati Milnu, a nastaviti ploviti do Visa, za što je i izdana koncesija. U ponedjeljak ujutro je zakazan sastanak u Ministarstvu pomorstva, a do tada katamaran neće ploviti do Visa... - kazala nam je Ivčević.

Pitali smo je hoće li ona prisustvovati sastanku.

- Nisam dobila poziv, mislim da će ići samo gradonačelnik Visa Ivo Radica - odgovorila nam je.

Zanimljivo je i nabrojiti kojim strankama akteri ove priče pripadaju. Tonka Ivčević je u SDP-u, Ivo Radica u HDZ-u, kao i načelnica Milne Anamarija Rošin, čelnik Agencije za obalni linijski promet Ivan Aga Franičević i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ovaj prosvjed je tako ujedinio SDP i HDZ na otoku, a vidjet ćemo što će biti nakon sastanka u Zagrebu...

Vaša reakcija na temu