Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com Torcidaš osuđen na 105 dana zatvora: 'Kazna je prestroga, on do sada nije prekršajno kažnjavan!'

Torcidaš osuđen na 105 dana zatvora: 'Kazna je prestroga, on do sada nije prekršajno kažnjavan!'

Dobio je još i zabranu odlaska na utakmice Hajduka i reprezentacija na 18 mjeseci

Dominik Mamić, navijač koji je upao u teren tijekom Jadranskog derbija, nepravomoćno je osuđen na 105 dana zatvora, te zabranu odlaska na utakmice Hajduka i reprezentacija na 18 mjeseci. Presudu je donio sudac Tonči Rakela, koji mu je odredio i dodatnih 15 dana zadržavanja u pritvoru.

Ovaj 22-godišnjak je osuđen po sve četiri točke za kojega se tereti. Tri se odnose na kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima (nedopušten ulazak u natjecateljski prostor, maskiranje, posjed predmeta pogodnog za ozljeđivanje), dok se jedna odnosi na Prekršajni zakon (naročito drsko narušavanje reda i mira).

Odvjetnik Damir Gruić najavio je da će se žaliti na ovu presudu jer smatra da je ona prestroga s obzirom da okrivljenik još nikako za sada nije prekršajno kažnjavan. 

Mamiću je već ranije određen pritvor od 15 dana, ali s obzirom da mu je sudac 'odrezao' novih 15 dana, očekuje se da će moći na slobodu 8. travnja.

Gruić je dodao da je kazna prestroga i zbog toga što se Mamića kaznilo i sa zatvorskom kaznom i sa zabranom odlaska na utakmice, pa smatra da je nepotrebno i dodatnih 15 dana pritvaranja.

Vaša reakcija na temu