Tradicionalna bikijada ove nedjelje u Kladnjicama

Tradicionalna bikijada ove nedjelje u Kladnjicama

Posjetitelji će moći uživati i u starim tradicionalnim običajima, sviranju gusli, dipli, ojkavici i nastupu kulturno-umjetničkih društava

Tradicionalna bikijada, koju već 11 godina u Kladnjicama organiziraju Mate Radanović i udruga 'Zekonja' održat će se u nedjelju. Prema najavama organizatora, ovogodišnja bikijada, koja će početi u 12 sati, bit će i vrlo atraktivna jer su svoj dolazak najavili vlasnici bikova koji spadaju u samu elitu. Predvodi ih bik Kobra u vlasništvu organizatora Radanovića i bosanski šampion bik Viljuškar koji je gotovo 150 kila teži od Radanovićevog. 

- Upravo će ta dva bika ući u arenu u udarnoj borbi koju obožavatelji borbi bikova iščekuju s nestrpljenjem. To će ujedno biti i najatraktivnija i centralna borba u višoj kategoriji do 1000 kilograma. Posjetitelji će zaista imati što vidjeti jer se ne pamti kada su obožavatelji imali priliku vidjeti udarnu borbu u kojoj je jedan bik čak 150 kilograma teži od drugoga. Meni je to veliki izazov i ta borba bit će spektakl za pamćenje. Jednako tako, spektakularna borba očekuje se i u nižoj kategoriji, do 850 kilograma - najavljuje Radanović.

Ove će godine u programu sudjelovati ukupno 24 bika, a kao i svake godine tu je nagradni fond. 

- Vlasnik svakog bika dobiti će nagradu, kako poticaj za daljnji uzgoj ovih plemenitih životinja. Novac će se osigurati od prodaje ulaznica, sponzora, te mojih sredstava. Borbe bikova neće biti jedino što će posjetitelji moći vidjeti. Kao i godina do sada, svi oni koji u nedjelju dođu u Kladnjice uživat će i u starim tradicionalnim običajima, sviranju gusli, dipli, ojkavici te nastupu kulturno-umjetničkih društava. Dakle, svatko će naći nešto za sebe, i vjerujemo kako će cjelodnevni program biti i više nego zanimljiv - zaključuje Radanović.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare