Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trogir - grad sretnih ulica: Učenici kredama u boji iscrtali cestu ispred OŠ Majstora Radovana

Trogir - grad sretnih ulica: Učenici kredama u boji iscrtali cestu ispred OŠ Majstora Radovana

Ovo je druga generacija učenika s kojom se provodi ova aktivnost

Učenici Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru u utorak su na cesti ispred škole kredama crtali zimske motive kredama u boji. Radi se o projektnoj aktivnosti pod nazivom 'Trogir - grad sretnih ulica' koja se održala u sklopu projekta 'Ca je covik!?' čiji je nositelj OŠ Majstora Radovana, a partneri su Grad Trogir i Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Učenici 1. a i b, te učenici 2. a i b razreda sa svojim učiteljicama su u 11 sati počeli crtati po Ulici dr. Franje Tuđmana, a za njihovu sigurnost pobrinuli su se trogirski prometni policajci koji su zatvorili cestu dok je trajala akcija. Na ovaj način obilježavaju Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti te ukazuju na alkoholizam kao važan javnozdravstveni problem.  Kako je ovo već druga generacija učenika s kojom se provodi ista projektna aktivnost, nositelji projekta vjeruju da će postati tradicionalna.

Osim toga, u  školi Majstora Radovana predstavljeni su rezultati projektnih aktivnosti provedenih tijekom proteklih godina, a jedan od njih su teglice želja izrađene povodom obilježavanja Mjeseca mentalnog zdravlja u cilju poticanja pozitivnog razmišljanja kod učenika. Svaki razred napunio je svoju teglicu pozitivnim željama nematerijalnih vrijednosti što simbolizira 'Zimnicu mentalnog zdravlja'.

Predstavljen je i kalendar za 2018. koji je nastao korištenjem dječjih radova iz projektne aktivnosti 'Tiramoli' u kojoj su sudjelovali učenici svih nižih razreda.

Na predstavljanju rezultata projekta 'Ca je covik!?' bili su: Viktor Novak, dogradonačelnik grada Trogira, Roberta Matković ispred Službe za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ te domaćini Zorana Brodarić ravnateljica škole i Jelena Plejić Senjanin, voditeljica projekta.

Vaša reakcija na temu