Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija Trudnica prevezena izvanrednom plovidbom Jadrolinijinog trajekta iz Hvara u Split!

Trudnica prevezena izvanrednom plovidbom Jadrolinijinog trajekta iz Hvara u Split!

Olujni udari juga blokirali su pomorski promet, a niti helikopterski transport nije bio moguć

Jadrolinijin trajekt Tin Ujević izvanredno je noćas isplovio do Hvara kako bi pokupio trudnicu i prevezao je u splitsku bolnicu. Olujni udari juga blokirali su pomorski promet, a zbog vremena niti helikopterski transport nije bio moguć, pa se zaključilo da je najbolje rješenje - trajekt Tin Ujević.

Poziv za hitan medicinski transport trudnice zaprimljen je nešto iza 23 sata. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u koordinaciji s Jadrolinijom organizirala je medicinski transport trudnice u pratnji djelatnika hvarske Hitne medicinske pomoći trajektom Tin Ujević, koji je kao najsigurnije transportno sredstvo angažiran u izvanrednu plovidbu iz Staroga Grada za Luku Split.

Trajekt je pristao u splitsku luku jutros u 2.43 sata, odakle je trudnica u daljnje medicinsko postupanje prevezena u KBC Split, čime je ova akcije uspješno okončana.

Dodajmo na kraju da je Hvaranka u petak ujutro rodila curicu...


Vaša reakcija na temu