Turistička zajednica organizira besplatnu EU akademiju u turizmu za poduzetnike i one koji to žele postati

Turistička zajednica organizira besplatnu EU akademiju u turizmu za poduzetnike i one koji to žele postati

Predavanja traju tri dana, počinju 22. ožujka, a prijave se primaju do 21. ožujka do 14 sati

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije objavila je poziv za sudjelovanje u programu edukacije 'EU/poduzetničke akademije u turizmu' koja je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u turizmu, te svima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastitu tvrtku ili obrt. Program je namijenjen potencijalnim poduzetnicima koji posjeduju razrađenu poduzetničku ideju bez upisanog obrta ili tvrtke i 'mladim' poduzetnicima s datumom upisa najkasnije 5 godina unatrag. 

Edukacija počinje 22. ožujka i ne naplaćuje se. Teorijski i praktični trodnevni seminar županijska TZ organizira uz program Ustanove za obrazovanje odraslih 'Adriatic Educatio'. Nastava traje 24 školska sata, a polaznici se obučavaju kroz četiri modula te još jednog zasebnog modula koji je baziran na osnovna znanja o mogućnostima vezanim za turističku infrastrukturu EU fondova. 

Modul 'Poslovanje poduzetnika u turizmu' sadrži teme prilagođene tržišnim potrebama i zahtjevima tržišta te kvalitetan menadžment poduzeća, sektora ili odjela u turizmu. Predavanja su individualnog pristupa, a na polaznika se žele prenijeti specifična znanja, vještine i sposobnosti  za nesmetan i uspješan rad vlastitog poduzeća, obrta u turizmu. 

'Poslovno upravljanje i komunikacija u turizmu' sadrži teme važnosti upravljanja ljudskim potencijalima, odnosno aktivnosti i zadaće menadžmenta i organizacije usmjerenih na osiguranje potrebnog broja i strukture zaposlenih, njihovih znanja, vještina, interesa, motivacija i ostalih oblika ponašanja potrebnih za ostvarivanje strategijskih ciljeva organizacije u turizmu. 

Kroz treći modul koji nosi naziv 'Komponente kulturnog nasljeđa' polaznici će naučiti kako pravilno iskoristiti bogatstva kulturne baštine i arheološkog naslijeđa u svrhu stavljanja u funkciju EU projekta, osnovne propise i zakonske regulative koje se odnose na male i srednje poduzetnike koje pripremaju projekt za kandidiranje na sredstva iz turističke infrastrukture. Naučit će i informacije o svim važnim lokalitetima na području Splitsko-dalmatinske županije. Radionica 'Poslovni plan i mogućnosti cjelogodišnjeg turističkog poslovanja' obuhvatit će izlaganje o značaju i neizbježnosti prelaska sa sezonskog modela turističkog poslovanja na cjelogodišnje poslovanje, zbog kriterija samih EU projekata koji uvjetuju cjelogodišnje prihode poduzetnika u turizmu koji prijavljuju projekte. 

Zadnji modul je 'Priprema za prijavu projekata za EU fondove', a baziran je na osnovnim znanjima o mogućnostima vezanim za turističku infrastrukturu EU fondova.

Prijave se primaju do 21. ožujka do 14 sati na email: admin@adriaticeducatio.hr ili na kontakt broj: 095/508-0821. Oni koji žele sudjelovati moraju biti stariji od 18 godina, moraju priložiti životopis, motivacijsko pismo, nacrt poslovnog plana te kratki opis osobne i poslovne ambicije, poslovne ciljeve kao i razradu poslovne ideje. Predavanja se održavaju ujutro i poslijepodne, ovisno o dogovoru, u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih 'Adriatic Educatio' u Ulici 114. brigade 10.

Svi polaznici će dobiti prikladnu stručnu literaturu, a provjera znanja vrši se nakon svakog modula, 15 minuta prije kraja predavanja, putem evaluacijskih listova. Nakon edukacije polaznici dobivaju anketne listove pomoću kojih će ocijeniti ukupan projekt, predavače i organizatore.  Polaznicima koji su uspješno savladali sadržajne cjeline prvog i drugog modula biti će dodijeljen certifikat s upisanim brojem školskih sati, cjelina i stupanj obrazovanja 'EU/Poduzetničke akademije u turizmu'.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare