Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Banovini nema mira: 'Stvara se nepotrebno zla krv i urušava povjerenje'

U Banovini nema mira: 'Stvara se nepotrebno zla krv i urušava povjerenje'

Uvjereni su kako će pasti sistematizacija zbog nezakonitosti, odnosno da će se popraviti nepravilnosti

U gradskoj upravi je došlo do točke usijanja s koje, izgledno, nema više povratka. Na reakciju djelatnika u sindikalno udruživanje i borbu za svoja prava, iz Banovine su reagirali 'porukom' adresiranom na 'all users', upozoravajući radnike da ne otvaraju poštu sindikalne podružnice poslane s domene yahoo.


Ne navodi se izričito zašto, ali sama poruka poslana, pojednostavimo, s centralnog servera je dovoljno jasna.

Podsjetimo, radnicima je Sindikat u komunalnim i srodnim djelatnostima poslao mail u kojem se iznosi koja su prava kršena, a ujedno i ono što vjerojatno nisu znali neki zaposlenici na bolovanju, da im nije isplaćen dio novca o čemu je Dalmatinski portal pisao. 

Svakako ni poruke iz vrha vlasti kako se radi o nedovoljno angažiranim ljudima koji su smijenjeni i pale su im plaće pa su nezadovoljni, ne stoje. Čak 75 radnika je napisalo žalbe, kažu nam ogorčeni djelatnici, i nisu uvaženi, a među njima su brojni kojima plaće nisu taknute. 

- Ovim načinom stvara se zla krv, radi se o ponajprije omalovažavajućem odnosu, i šikaniranju kakvoga nismo doživjeli. Ne može se i ne smije generalizirati, stvara se nepovjerenje u sam rad uprave. A uprava je servis građana. Sigurno da ima ljudi koji ne rade najbolje posao, ali postoji učinkovit sustav pojedinačnog kažnjavanja - kaže nam sindikalac kojemu nije smanjena plaća niti je član ijedne političke stranke.

Uvjereni su kako će pasti sistematizacija zbog nezakonitosti, odnosno da će se popraviti nepravilnosti.

Jedan od primjera odnosa prema djelatnicima je smjena jedne dugogodišnje tajnice. Rečeno joj je, iznose nam, pred kraj vremena da na njeno mjesto dolazi druga osoba.

Kako doznajemo, nova je 'uselila' iz jednog državnog servisa u gradsku službu. Dakle, u moru tajnica u Banovini dovodi se 'vanjska'. Dugogodišnju pak tajnicu kratko vrijeme dijeli od mirovine, a prije otprilike tri godine borila se za život kada ju je Hitna pomoć odvela s posla u bolnicu.

Kada stignu odgovori od zamjenice i zamjenika, dodajmo, objavit ćemo i njihove argumente.

Vaša reakcija na temu