Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U Dalmaciji danas mogući pljuskovi i grmljavina

U Dalmaciji danas mogući pljuskovi i grmljavina

Donosimo prognozu

DHMZ je objavio prognozu za danas. Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom u unutrašnjosti u drugom dijelu dana lokalno kiša te pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji. Vjetar slab, ponegdje i umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, prolazno i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo, prijepodne uz dulja sunčana razdoblja. Poslijepodne i navečer izgledni su mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, uz pljuskove prolazno pojačan jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, u drugom dijelu dana uz umjeren do jak razvoj oblaka ponegdje pljuskovi i grmljavina, moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 28 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uglavnom poslijepodne lokalno moguće malo kiše ili poneki pljusak, a može i zagrmjeti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25 °C.

Istra

Djelomično ili pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku, poslijepodne uz lokalno više oblaka mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Istre. Puhat će slabo do umjereno jugo. More će biti većinom malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 13 i 17, u unutrašnjosti Istre između 9 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 21 i 26 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, a uglavnom su poslijepodne u Istri lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 25 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uglavnom u unutrašnjosti u drugom dijelu dana raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu, moguće i izraženije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo, prolazno i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 26 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split

Još tijekom jutra te ponovno u noći mjestimice moguća magla. Ponegdje je moguć neverin, osobito od sredine dana.

Stanje

Nad Jadranom se zadržava prostrano polje malo sniženog tlaka zraka, dok po visini sa jugozapada pritječe vlažan i nestabilan zrak.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo i istočni vjetar, od sredine dana će uz obalu skretati na jugozapadni i zapadni vjetar 6-16 čvorova. Poslijepodne na otvorenom moru srednjeg Jadrana jugo mjestimice do 20 čvorova. More 1-2, ponegdje 3, osobito na otvorenom. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 5 km zbog sumaglice, a još tijekom jutra je moguća i manja od 1 km zbog magle. Promjenjivo oblačno uz mogućnost za kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito od sredine dana.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slabo do umjereno, još u početku na otvorenom moru mjestimice pojačano jugo. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana slab do umjeren, mjestimice pojačan sjeverozapadnjak, od sredine noći će oslabjeti i skretati na buru. More mirno ili malo valovito, ponegdje moguće i umjereno valovito i to uglavnom na otvorenom. Promjenjivo oblačno, uz mogućnost za kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Ponegdje može biti sumaglice, a od sredine noći je moguća i magla.

Vaša reakcija na temu