Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija / Pixabay.com U Dubrovniku će uskoro početi gradnja džamije s minaretom

U Dubrovniku će uskoro početi gradnja džamije s minaretom

Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodujemo građevinsku dozvolu - rekao je Fehim Vukotić

Islamski centar u Gružu trebao bi postati realnost kroz dvije godine. Kako piše Dubrovački dnevnik, tada bi se trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati. Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koji će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu.

- Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodujemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u tijeku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskom zajednici imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret - rekao je za Dubrovački dnevnik predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine u Duborvniku živi 1499 muslimana. 

Vaša reakcija na temu