Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U KBC-u Split se popravlja stanje sa zalihama krvi: Hvala svim darovateljima, situacija je loša još s krvnom grupom A

U KBC-u Split se popravlja stanje sa zalihama krvi: Hvala svim darovateljima, situacija je loša još s krvnom grupom A

Jučer i danas do podne je prikupljeno 412 doza

Situacija za zalihama krvi u splitskoj bolnici se popravlja, ali i dalje stoji otvoren poziv svim dobrovoljnim darivateljima krvi da se odazovu. Prije dva dana situacija je bila kritična s krvnim grupama A i 0 zbog čega su neke planirane operacije trebale biti odgođene. Od dr. Dejane Bogdanić doznajemo da su jučer prikupili 262 doze krvi, od čega čak 219 na Odjelu za transfuzijsku medicinu, dok je ostatak prikupljen u terenskim akcijama.

- Jako smo zadovoljni s odazivom, odazvali su se i davatelji koji su odlučili prvi put dati krv u životu, što je kako pohvalno i vrijedno, višestruki darivatelji, ali i oni koji dugo nisu dali krv, a davali su u prošlosti. Kapa do poda i hvala svima jer sada mogu nesmetano ići programi koje smo morali stornirati u ponedjeljak - kazala je dr. Bogdanić.

Danas do podne se također odazvalo dosta darivatelja. Na Odjelu i na terenu je prikupljeno 150 doza.

- Kritično smo bili s krvnom grupom A, tako da nje još uvijek nemamo u obilju i bilo bi dobro da dođu ciljano davatelji krvne grupe A. Naravno, i drugi su dobrodošli, a prema nekim sadašnjim pokazateljima možemo pretpostaviti da ćemo još sutra imati pojačane akcije prikupljanja krvi - zaključila je dr. Bogdanić

Vaša reakcija na temu