Foto: Joško Šupić U Splitu predstavljena zimska turistička ponuda Sarajeva: Provjerite što nudi grad podno četiri olimpijske planine

U Splitu predstavljena zimska turistička ponuda Sarajeva: Provjerite što nudi grad podno četiri olimpijske planine

Sarajlije i njihove goste u Novu će godinu uvesti Zdravko Ćolić

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je zimsku turističku ponudu u Splitu, a idući će tjedan predstavnici splitske Turističke zajednice u Sarajevu  predstaviti ono što Dalmacija nudi svojim gostima. Nermin Muzur, predsjednik TZ Kantona Sarajevo, zadovoljan je ostvarenim povećanjem broja dolazaka od 17 posto u prvih deset mjeseci ove godine, a budući da je turizam u BiH najbrže rastuća grana gospodarstva, glavni cilj im je trenutno raditi na tome da goste što duže zadrže u gradu. Statistike pokazuju da u Sarajevu turisti provedu 1,8 dana.

- Od ove godine Bjelašnica je u sasvim novom ruhu, promijenjen je kompletni transport i tri puta je brži od starog. Najvažnije za skijaše iz regije je to da je skijalište pokriveno uređajima za umjetni snijeg, tako da možemo garantirati najmanje 110 dana skijaške sezone. U idućoj godini ide izgradnja dva hotela s pet zvjezdica na Bjelašnici i time ćemo upotpuniti sliku Bjelašnice i vratiti joj stari sjaj jednog ozbiljnog skijališta - kaže Muzur.

Iz TZ Kantona Sarajevo ističu da je malo gradova na svijetu koji na tako malom prostoru mogu ponuditi toliko zanimljivosti kao Sarajevo, od povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota do posebnog doživljaja susreta Istoka i Zapada kojeg pruža sve brojnijim posjetiteljima.

Prošle su godine imali prvi organizirani doček Nove godine kada se na koncertu Dina Merlina prema procjenama okupilo između 80 i 100 tisuća ljudi. Ove godine su doček odlučili organizirati kao trodnevnu manifestaciju.

- Grad podno čak četiri olimpijske planine, na kojima zima nudi obilje mogućnosti za zimske sportove ili rekreaciju na snijegu, ujedno je i novogodišnji i glazbeni centar regije. Proslavu počinjemo 30. prosinca koncertom filharmonije na Strossmayerovom trgu, u Novu godinu će nas uvesti Zdravko Ćolić na Trgu BiH, a 1. siječnja će se pored Vječne vatre održati koncert Crvene jabuke - najavljuje Muzur.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo posjet će sve regionalne centre i predstaviti aktivnosti tijekom zimskog perioda u Sarajevu i olimpijskim planinama oko grada.

- Važno je istaknuti da je najveći broj dolazaka gostiju bio u ljetnom periodu, a sada smo se fokusirali na zimski period. Uz sva ova ulaganja i sve ono što radimo nadamo se da će ovo biti rekordna sezona dolazaka turista - zaključuje Muzur.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare