Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Splitu se lansira Look@ - domaća tehnološka inovacija s kojom loši selfieji odlaze u povijest

U Splitu se lansira Look@ - domaća tehnološka inovacija s kojom loši selfieji odlaze u povijest

Solarni foto stup osmislio je Luka Vuković, 33-godišnji diplomirani inženjer strojarstva iz Solina

Nova domaća tehnološka inovacija Look@, odnosno Look At, bit će predstavljena u subotu, 21. travnja, u 10 sati, na splitskoj Matejuški.

Radi se o solarnom foto stupu koji ima za cilj olakšati ljudima fotografiranje na popularnim lokacijama, prvenstveno u situacijama kada selfieji ne ispadaju kako treba niti mogu uhvatiti sve što treba biti u kadru, a nema nikoga u blizini da posluži kao fotograf i ovjekovječi taj lijep trenutak s prijateljima, s putovanja...

Look@ osmislio je Luka Vuković, 33-godišnji diplomirani inženjer strojarstva iz Solina.

- Interes za Look@ iskazala je već Hrvatska turistička zajednica, ali i brojni gradovi u Hrvatskoj koji žele ovo praktično i atraktivno rješenje za fotografiranje ponuditi svojim posjetiteljima već ove sezone. Neki su, poput Splita, već osigurali svoje primjerke Look At-a. Osim domaćih gradova, upiti za proizvod već stižu i iz najvećih europskih metropola! - poručili su iz tvrtke Look@.


Priča o ovom uređaju, otkrivaju, počela je sasvim slučajno, spontanim trenutkom inspiracije još 2015. godine dok je Luka šetao splitskom Zapadnom obalom i primijetio dvoje turista koji nikako nisu mogli napraviti dobar selfie.

- Krenuo je s razvojem proizvoda u obiteljskoj konobi i, vjerujući u sebe, dao otkaz na sigurnom radnom mjestu te se potpuno posvetio Look At-u. Gotovo tri godine kasnije, uređaj je usavršen i spreman za svoju splitsku premijeru. 

Solinski izumitelj u subotu će pokazati kako Look@ funkcionira, objasniti cijeli proces njegovog nastanka te otkriti na kojim sve lokacijama će se moći koristiti, a svi prisutni moći će ga odmah isprobati.

Vaša reakcija na temu