Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UBOJSTVO RODITELJA: Tinu Šunjergi Vrhovni sud smanjio kaznu

UBOJSTVO RODITELJA: Tinu Šunjergi Vrhovni sud smanjio kaznu

Smaknuo ih je prije dvije godine u Čisti Velikoj

Vrhovni sud je smanjio kaznu Tinu Šunjergi zbog ubojstva roditelja s 40 na 35 godina zatvora. Sud je djelomično prihvatio njegovu žalbu i ocijenio da jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora izrečena u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja te da je smanjena kazna primjerena osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji

Šunjerga je 25. ožujka 2017. godine ubio roditelje iz osvete jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i drogiranja, nametali su mu zabrane, što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda. Tog je dana iz sefa obiteljske kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i pozvao ga da zajedno idu u Šibenik, ali su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo.

Tin Šunjerga sjedio je na stražnjem sjedištu, odmah iza majke i tijekom vožnje uperio joj je pištolj u glavu i ubio je. Kada je zaustavio auto njegov je prijatelj pobjegao. Odvezao se kilometar od mjesta događaja i tamo ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se, u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Oca, koji je bio policijski službenik, zatekao je u garaži. Prvo je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u potiljak.

Vaša reakcija na temu