Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na državnim natjecanjima dobili priznanja i novac od Županije

Učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na državnim natjecanjima dobili priznanja i novac od Županije

Blaženko Boban je poručio da će ubuduće još više podupirati izvrsnost i znanje, a Leo Radalj je u ime učenika rekao da vjeruje da će i oni nastaviti predstavljati županiju u najboljem svjetlu

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban primio je učenike i mentore s područja naše županije koji su na državnim natjecanjima znanja u 2017. godini osvojili neko od prva tri mjesta. Njih 41 su osim priznanja, ovisno o mjestu kojeg su osvojili, dobili i određeni novčani iznos od Županije.

- Ovo mi je najdraži susret do sada, jer ovdje izlaze na vidjelo rezultati onoga za što sam se zalagao do sada u svom radu. Ovo je susret uoči Oskara znanja, a odlučili smo da ćemo i novčano nagraditi najbolje učenike. Trinaest učenika koji su osvojili prvo mjesto dobit će po 3400 kuna, 14 ih je osvojilo drugo mjesto i oni će dobiti po 2600 kuna, a isto toliko ih je osvojilo treće mjesto i oni će dobiti po 2000 kuna - rekao je Boban te dodao da će učenik Luka Bulić Bračulj, koji je tri puta osvojio prvo mjesto na natjecanju iz biologije i dva puta drugo mjesto iz matematike, dobiti i dodatno priznanje.

Naglasio je da će Županija i ubuduće još aktivnije podupirati izvrsnost i razvoj znanja jer se na znanju temelji razvoj lokalne zajednice, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske. Dožupan Luka Brčić poručio je da Županija ovako iskazuje zahvalnost učenicima, ne samo na njihovom talentu već i na trudu i zalaganju, te da se nada da će ove nagrade biti poticaj i njihovim kolegama da krenu putem izvrsnosti.

- Vi ćete u budućnosti preuzeti odgovorne funkcije u svojoj zajednici, gradu i županiji - rekao je Brčić učenicima. 


Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene  djelatnosti, istaknuo je da odjel kojem je na čelu brine o 111 ustanova i da mu ovakvi događaji pokazuju da sve što rade ima smisla.

- Svima je poznato koliko je rada, truda i ustrajnosti potrebno da bi se postigli ovakvi rezultati. Ne smijemo se nikada umoriti od stjecanja i širenja znanja jer nas jedino znanje može vući naprijed - kazao je Đonlić.

Leo Radalj jedan je od nagrađenih učenika koji se u ime svih zahvalio na priznanju.

- Drago mi je da Županija ulaže u  obrazovanje i nadam se da ćemo mi učenici i na budućim natjecanjima nastaviti predstavljati našu županiju u najboljem mogućem svjetlu. Ove nagrade bit će nam samo dodatni poticaj da budemo još bolji - rekao je.

Deana Bokšić je u ime mentora zaključila da je lijepo to što Županija pokazuje koliko joj znači uspjeh učenika te da je njima kao mentorima izuzetno zadovoljstvo raditi s ovako zainteresiranim i nadarenim mladim ljudima.

Vaša reakcija na temu