Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učenici privatne gimnazije 'Leonardo Da Vinci' jedini predstavnici Hrvatske na potpisivanju Milanske povelje u Trstu

Učenici privatne gimnazije 'Leonardo Da Vinci' jedini predstavnici Hrvatske na potpisivanju Milanske povelje u Trstu

Učenici privatne škole su pripremili intervenciju u diskusiji o aktualnim temama foruma

Učenici i profesori Privatne jezično-informatičke gimnazije Leonardo da Vinci bili su jedini hrvatski predstavnici na potpisivanju Milanske povelje početkom listopada u Italiji. 

Internacionalni centar za dokumentaciju i studije kulture mladih Sveučilišta u Trstu organizirao je Svjetski forum mladih 'Pravo na dijalog' u sklopu kojeg je potpisana Milanska povelja, koja je svojevrsna ostavština Expo-a u Milanu. 

Povelju su u rujnu potpisali predstavnici jedanaest svjetskih religija predvođeni talijanskim ministrom poljoprivrede Maurizijom Martinom i time je povelja dobila politički i kulturni značaj. Milansku povelju će u petak 16. listopada 2015. primiti generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon, uz nazočnost Siergia Mattarelle, predsjednika Republike Italije, i drugih istaknutih svjetskih dužnosnika. 

Milanska povelja je internacionalni manifest civilnog društva i ljudskih prava koji ujedinjuje građane i institucije u tri osnovna cilja:

1) Promovirati zdravi stil života, borbu protiv neuhranjenosti i loše ishrane, ali i protiv prekomjerne tjelesne težine;

2) promovirati jednak pristup resursima i održivu poljoprivredu, kao i nalaženje metoda za održiv način proizvodnje hrane;

3) smanjiti uzaludno bacanje hrane za 50%. 

Učenici privatne škole Leonardo da Vinci su pripremili intervenciju u diskusiji o aktualnim temama foruma i jedini su predstavljali svoju zemlju pri potpisivanju ovog iznimno važnog dokumenta europskog i svjetskog građanskog društva.


Vaša reakcija na temu