Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mari Kanezaki from Pixabay UDRUGA TOBOLAC POZIVA Dođite na javnu tribinu 'Udomiteljstvo - poziv i odgovornost društva'

UDRUGA TOBOLAC POZIVA Dođite na javnu tribinu 'Udomiteljstvo - poziv i odgovornost društva'

U Splitu, 30. travnja

Splitska Udruga udomitelja i posvojitelja djece Tobolac poziva sve osobe koje razmišljaju o udomiteljstvu i posvojenju djece, odgojitelje djece i sve stručne osobe koje rade s djecom u odgojno-obrazovnim ustanovama, studente i ostale zainteresirane osobe na javnu tribinu 'Udomiteljstvo - poziv i odgovornost društva' 30. travnja 2024. na kojoj će predstavnice udruge, udomiteljice i posvojiteljice predstaviti socijalno-pravni okvir udomiteljstva djece i odgovoriti na pitanja:

- zašto i kako dolazi do mjere izdvajanja djece izvan biološke obitelji,

- što za dijete znači smještaj u ustanovu/dom, a što u udomiteljsku obitelj,

- koja je praksa u Splitsko-dalmatinskoj županiji,

- što za dijete znači udomiteljstvo, a što posvojenje,

- što je najbolji interes djeteta kada nepovoljne okolnosti u biološkoj obitelji ne omogućavaju povratak u tu obitelj.


Prikazat će i odabrane isječke iz dokumentarnog filma 'Teta-mama' iz 2021. u kojem su sudjelovale četiri splitske udomiteljske obitelji. Cijeli film će prikazati u udruzi Tobolac 31. svibnja na Nacionalni dan udomiteljstva.

Javna tribina je informativnog, interaktivnog i edukativnog karaktera. Tribinu vode predsjednica udruge Margarita Vržina, prof., Tihana Dell'Orco, odgojiteljica predškolske djece, Karla Bandić, bacc.paed., voditeljica programa.

Prijave su moguće putem Google form obrasca.

Vaša reakcija na temu