Foto: Veljko Martinović Uhićeni Srbin i Hrvat koji su u Zadru ukrali gliser vrijedan više od 300.000 kuna

Uhićeni Srbin i Hrvat koji su u Zadru ukrali gliser vrijedan više od 300.000 kuna

Krađa se dogodila sredinom rujna, a brod su uz pomoć krivotvorenih dokumenata prebacili u BiH

Na području Šibenika policija je u srijedu uhitila 37-godišnjeg Srbina i 48-godišnjeg Hrvata koje su osumnjičili za krađu glisera vrijednog više od 300 tisuća kuna. Time je završeno višemjesečno kriminalističko istraživanje u odnosu na njih koje je zadarska policija provodila u suradnji s kolegama iz Šibenika, policijom Srbije i Crne Gore te s Interpolom. 

Osumnjičili su ih da su s još tri osobe ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka sredinom rujna iz sportske lučice na Obali kneza Trpimira u Zadru. Brodom su tijekom noći otplovili u Biograd gdje su ga izvukli iz mora i postavili na prikolicu. Vozilo i brod s prikolicom je preuzeo 48-godišnjak koji je uz pomoć prethodno nabavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila prešao granicu i ušao u BiH. Pri tom je koristio teretno vozilo koje je imalo nepripadajuće registarske oznake. 

Iz zadarske su policije izvijestili da su ih uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i krivotvorenja isprava priveli na Državno odvjetništvo, a da istragu ovog događaja nastavljaju.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare