Umreženi protiv siromaštva: Udruga MoSt će i međunarodnom konferencijom obilježiti 20 godina djelovanja

Umreženi protiv siromaštva: Udruga MoSt će i međunarodnom konferencijom obilježiti 20 godina djelovanja

Konferencija se održava od četvrtka do subote

Udruga MoSt od četvrtka do subote organizira Međunarodnu konferenciju 'Umreženi protiv siromaštva' koja će okupiti veliki broj organizacija i institucija iz cijele Hrvatske i susjednih država koje se bave problematikom siromaštva.

- Prvi dan Konferencije u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci, s početkom u 17 sati tematski smo se usmjerili na dobre priče o solidarnosti koje su potekle iz našeg grada i priče po kojima je Split izniman u suzbijanju socijalne isključenosti. Također ćemo predstaviti i sportske projekte socijalnog uključivanja poput Hrvatske reprezentacije beskućnika te Reprezentacije beskućnika BiH - najavljuje Dado Lelas, dopredsjednik MoSt-a.

Konferencija se nastavlja u petak u amfiteatru Pomorskog fakulteta u Splitu u 10 sati  gdje će zajedno s velikim brojem panelista pokušati odgovoriti na sve veće izazove na području suzbijanja siromaštva. U ime pokrovitelja, sudionike Konferencije će pozdraviti Jelena Hrgović, zamjenica splitskog gradonačelnika i Katica Lažeta, voditeljica Službe za socijalnu politiku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

- U subotu će se održati i 2. malonogometni turnir MoSt 2018. sa početkom u 9 sati na igralištu OŠ Gripe. Na turniru će, među ostalima, sudjelovati Hrvatska reprezentacija beskućnika, Reprezentacija beskućnika BiH, Udruga Naš Hajduk, Zajednica Susret, Udruga Bilo Srce i Centar za pružanje usluga u zajednici (Ex Centar za odgoj Split). Hrvatska reprezentacija beskućnika i Reprezentacija beskućnika BiH započele su sa pripremama za odlazak na Homeless World Cup, koji će se u studenom ove godine održati u Mexicu. Ovaj događaj je tek jedan u nizu događanja koje će udruga MoSt organizirati tijekom ove kalendarske godine povodom 20. godišnjice djelovanja. - ističe Lelas.

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH i Grada Splita te uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare