Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UNIST CAREER SPEED DATING: Kruna završetka studiranja gdje se susreću studenti i poslodavci

UNIST CAREER SPEED DATING: Kruna završetka studiranja gdje se susreću studenti i poslodavci

'Najvažnija je autentičnost'

Spinit inkubator splitskog Sveučilišta bio je poprište susreta studenata i potencijalnih poslodavaca. Održao se treći UNIST Career Speed Dating, događanje na kojem su se studenti imati priliku predstaviti  poslodavcima u 7 minuta, dobiti povratnu informaciju o dojmu koji ostavljaju i mogućnostima za napredak. 

Oko 50 studenata razgovaralo je s predstavnicima 15 firmi, koje inače surađuju sa splitskim Sveučilištem.

Jedinstveni događaj su otvorili Antonia Peroš, voditeljica Ureda karijera, Petar Pepur, pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije te Boris Maleš, prorektor za strateško planiranje i upravljanje. 

- Ovo je danas jedna prekrasna priča, kruna završetka obrazovanja gdje se susreću poslodavci i studenti. Poslodavci upoznaju mlade ljude na pravi način,  provjeravaju njihove kompetencije i ambicije - kazao je prorektor Maleš. Podsjetio je kako je splitsko Sveučilište  davno pokrenulo projekt 'Postakademsko zapošljavanje'.

 - Tako su se formirale nastavne baze, kojima je upravo cilj ovo čemu svjedočimo, da studenti upoznaju svoje buduće poslodavce, da već tijekom studija s njima rade i da sudjeluju u edukaciji svog budućeg kadra - opisao je. 

Naglasio je kako je lijepo vidjeti prožetost, jer samo naša funkcionalna integracija može dati prave rezultate. 

- Premali smo da bismo mogli parcijalno sagledavati stvari, i odgoj i obrazovanje je cjelokupna zadaća sviju - smatra. 

Ustvrdio je i kako je velika  potražnja za kompetentnim kadrovima.

-  Svi studenti koji žele raditi 'regrutirani' su na ovaj ili neki drugi način - zaključio je prorektor Maleš. 

Peroš i Pepur su se zahvalili svim sudionicima, napominjući koliko je za studente važno stjecanja iskustava i kontakata. 

Da je tomu tako svjedoči i studentica Ivana Hrkač.

- Ovo mi je treća godina sudjelovanja, prvu sam upoznavala poslodavce, a protekle dvije sudjelujem i u organizaciji. Treme, naravno, ima među studentima, ali generalno, s obzirom da razgovori idu brzo i opušteno, steknu samopouzdanje - opisala je. 

A koliko je dobro za budućnost studenata rekao nam je i predstavnik firme Deltron, Antonio Miličević.

- Jako je korisno, kako za firme, tako i za studente. 'Regrutirali' smo već jednu zaposlenicu koja nam se predstavila na ovaj način. Uzeli smo podatke i poslije je zvali, sada je stalno zaposlena - otkrio nam je mladić. 

Ima i savjet za sve koji se predstavljaju poslodavcima.

- Kod prvog dojma važna je iskrenost i autentičnost - jasan je. 

Poslodavci koji su sudjelovali na razgovoru sa studentima su Centaurus, Studentski Centar Split, Foteinos, Laguna trade,  Adriatic.hr, International Medical Corps, UHY HB Ekonom, Retoi, Deltron, Tommy, Zagrebačka banka, Adriatic osiguranje, Studenac, Promoplan, Promotion & Events.

Vaša reakcija na temu