Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uskrs u splitskom zatvoru: Nadbiskup i ove godine predvodio euharistijsko slavlje na Bilicama

Uskrs u splitskom zatvoru: Nadbiskup i ove godine predvodio euharistijsko slavlje na Bilicama

Odvaljeni kamen te Krist koji je pobijedio smrt i tamu života, daje nam novu snagu i utjehu, rekao je Marin Barišić

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je i ovoga Uskrsa zatvor u Splitu, gdje je u zatvorskoj kapeli sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje. U koncelebraciji su, uz nadbiskupova tajnika don Gabrijela Kambera, bili duhovnici zatvorenika don Anđelko Dukić, župnik župe sv. Spasa na Mejašima i župni kapelan don Ante Bitunjac.

Pozdravivši sve zatvorenike i zatvorsko osoblje te čestitavši im Uskrs, nadbiskup je u uvodu naglasio da Gospodin dolazi do svakog čovjeka, bez obzira koliko on udaljen i zarobljen bio te da je Uskrsli tamo gdje god da smo mi.

U propovijedi, koja je i ovoga puta bila spontana i u prijateljskom duhu, nadbiskup je govorio o radosnoj vijesti Isusova uskrsnuća koja svakom životnom križu daje smisao. 

- Svatko od nas ima svoje križeve i poteškoće, ali odvaljeni kamen te Krist koji je pobijedio smrt i tamu života, daje nam novu snagu i utjehu da nismo sami i da imamo s kim hoditi do cilja - rekao je.

Život je usporedio s kvizovima u kojima na početku dobivamo lagana pitanja na koja svi znaju odgovor, no kako koračamo dalje postaje nam sve teže, a do posljednjeg najtežeg i najvrjednijeg pitanja rijetko tko dođe te gotovo nitko ne zna odgovoriti. 

- Isus je na to temeljno i najvažnije pitanje o smislu našeg života svojim uskrsnućem dao dogovor. Zato je uskrsnuće vijest nad svim vijestima i važno je da pronađe put do srca svakoga od nas - naglasio je. 

Kazao je ako Krist vraća čovjeka čovjeku te pozvao okupljene da otvore svoje srce i svoje živote za Kristovo svjetlo kako bi iz ove privremene izolacije izišli obnovljeni, s mirom i radošću u srcu.

Vaša reakcija na temu