Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Usvojen prvi rebalans proračuna Grada Trogira: 'Nastavljamo s brojnim investicijskim projektima'

Usvojen prvi rebalans proračuna Grada Trogira: 'Nastavljamo s brojnim investicijskim projektima'

Do kraja godine započet će radovi na uređenju trga Lučica i novog dječjeg vrtića u Planom, a do ljeta će se započeti s proširivanjem ulice Put Dragulina - izvjestio je gradonačelnik Bilić

Na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira izglasan je prvi rebalans proračuna za 2019. godinu. Jedan od glavnih faktora rebalansu bilo je zaključenje odnosa u postupku restrukturiranja društva Dobrić d.o.o. Naime, preostao je dio duga koji je tvrtka ostala dužna Gradu te je pokrenut postupak da Grad za taj iznos preuzme, odnosno kupi zgradu Mosorov dom. Drugi razlog rebalansu odobrena su sredstva za Javnu vatrogasnu postrojbu koju će Grad dobiti kroz decentralizirana sredstva državnog proračuna i koja su morala biti uvrštena u proračun Grada kako bi JVP mogla započeti s radom.

- Također, infrastrukturni projekti su uznapredovali. Zbog stanja na tržištu neke cifre su se mijenjale i morala su se osigurati dodatna sredstva, primjerice za proširenje ulice Put Dragulina i slične projekte pa su u investicijskom dijelu izvršene određene korekcije. Osim toga, na naplatu nam dolaze sudski troškovi iz nekih starih sporova te smo morali i za to osigurati sredstva. No, posebno mi je drago da je rebalans usvojen i da nastavljamo s brojnim investicijskim projektima grada – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Među investicijama je i proširenje kanalizacijske mreže koja će do kraja godine biti uvedena u još nekoliko trogirskih ulica.

- Jako sam zadovoljan razvojem projekta. Pokrenute su javne nabave, a u petak je otvaranje ponuda za predio Salduna. Očekujemo da će u narednih mjesec dana biti provedene nabave za još jedan dio Čiova i Travarice, nadam se i za Put krtina, te da će se još nekih tri do četiri kilometra kanalizacijske mreže izgraditi u ovoj godini. U međuvremenu je provedena nabava i uskoro počinju radovi uvođenja kanalizacije u ACI marini i njenom užem pojasu – najavio je gradonačelnik Bilić.

Na aktualnom satu gradonačelnik je, među ostalim, istaknuo kako se zahtjev za štekatom ispred crkve sv. Dominika neće odobriti te kako se nikad nije razmatralo niti postoji mogućnost da se Kula Kamerlengo da u koncesiju. Na upit o početku izgradnje vrtića u Planom objasnio je kako je sljedeći tjedan zakazano javno savjetovanje nakon čega slijedi natječaj za izvođače radova, a kroz nekoliko mjeseci i početak radova. Također, natječaj za izvedbu spomenika hrvatskim braniteljima na predjelu Žudika trebao bi biti raspisan kroz 20 dana, a do kraja travnja trebao bi biti poznat izvođač radova proširenja ulice Put Dragulina. Radovi na uređenju trga Lučica, prema riječima gradonačelnika, trebali bi započeti po završetku turističke sezone.

Vaša reakcija na temu