Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikol Hot UŽIVO IZ HGS-a Kerum: Ovo je krađa nad krađama, neka se srame, tražim nove izbore!

UŽIVO IZ HGS-a Kerum: Ovo je krađa nad krađama, neka se srame, tražim nove izbore!

Sumnja u manipulaciju zbog velikog broja nevažećih listića

22.53 - Nevenka Bečić je, kako doznajemo, išla prijaviti nepravilnosti kako bi poništili izbore. U roku od 48 sati moraju se donijeti dokazi.

22.00 - Kerum je najavio da će se boriti pravno do kraja i prebrojavanje.  Na upit medija je rekao da će tražit nove izbore ako treba. Ove je rezultate nazvao krađom nad krađama. Kaže da priznaje poraz, ali da ovo nije poraz. 

- 11 posto je nevažećih glasova, to ke 5 tisuća ljudi, to su moji glasovi. Sram ih bilo - kazao je Kerum.

Simpatizeri ga grle i ljube, viču 'lopovi, lopovi'.

- Kadija te tuži, kadija ti sudi - dodao je.

Zahvalio se svima.

- Uvjerljivo smo vodili svo ovo vrijeme i imali smo uvijek ispred protivnika 3-4 tisuće glasova i tako je bilo večeras. Večeras su oni moje glasove i moje listiće proglasili nevažećima. 11 posto glasova! To je neviđeno. Neka uživaju u njima, sram ih bilo. Najavili su da će na silu dobit, ali ne može to tako proć, narod ne voli nepravdu. Jasno je i ovdje, 11 posto nevažećih. Upozoravao sam da će bit krađe i angažirali smo oko 300 naših promatrača, ali to što su oni radili. Rekao sam vam večeras da ćemo tražiti kontrolu svega jer sam sumnjao što će napraviti. Tvrdim vam da je od nevažećih listića bilo 90 posto za mene i to je njihova pobjeda! Neka s njom guštaju, to nije pobjeda, to je sramota. Našim promatračima nisu dozvolili listiće brojat. Neka bude tako kako je, mi ćemo inzistirati pravno na ponovnom brojanju listića. Ovo nije pobjeda, ovo je sramota. Pokušat ćemo pravno oborit ovo. Ovo nije dobijeno, ovo je oteto i neka guštaju s tim. Sram ih bilo. Zahvaljujem vam se od srca i duše.

- Oni nemaju morala, ja sam moralni pobjednik, ali nema veze, mi se nastavljamo družit. Nije Kerum papak da će se maknit. Priznajem poraz, ali ovo nije poraz.

Sram ih bilo, od premijera Plenkovića i svih, da su došli Gotovini kući u petak u 23 sata, u subotu na Visokoj. Loši su ljudi i to narod ne voli. Sila Boga ne voli, Bog silu ne voli. Neka vide šta su napravili. Inzistiram da se listići prebroje, ovo je krađa nad krađama. Neviđeno koliko nevažećih listića. Neka uživaju u tome, kako su krenili tako će i završit. To mi je dodatni motiv, nepravda me tjera naprijed - govorio je u dahu dok su simpatizeri vikali 'lopovi'.

Pitali su ga mediji bi li tražio nove izbore zbog nevažećih glasova, odnosno ako se pokaže da su to njegovi.

- To su moji glasovi i nove izbore naravno da tražim.To je jedino što je normalno u ovome svemu skupa - odgovorio je.

Te nastavio:

- Nemoguće je da ima 11 posto nevažećih, a mi ćemo pravno to tražiti, njihov šef Plenković i Opara su rekli da će dobiti pod svaku cijenu. Kako su dobili? Na krađu, moje su listiće proglasili nevažećima. 5 tisuća listića, a on je dobio za 950 glasova. To je sramotno!

Simpatizeri pjevaju Kerumu 'Zovi, samo zovi'.

Dodajmo da je još poručio da nema šanse da će s HDZ-om koalirati u Gradskom vijeću.

21.30 - Uživo iz Kerumovog stožera...


21.10 - Iz Kerumovog stožera opet su išli prijaviti nepravilnosti zbog poziva građana koji su se žalili na pritisak HDZ-ovaca, a prostor za manipulacije vide u prevelikom broju nevažećih listića, preko 9,5 posto.

Kerum je, podsjetimo, već najavio da će tražiti prebrojavanje.

19.35 - Kerum se obratio svojim simpatizerima u stožeru...

19.22 - Došao je Željko Kerum u stožer HGS-a, dočekan je pljeskom. Rekao je da daje izjave samo uživo, nema snimanja.

Najavio je prebrojavanje glasova. Ako pobijedi posvetit će pobjedu svoj djeci grada. Istaknuo je da je HDZ vršio pritisak, nabrojio je fotografiranje s Antom Gotovinom u petak u 22 sata, skup na Visokoj u subotu.

- Da sam to napravio ja napisali bi da san primitivac - rekao je.

Pogledajte videa...



19.10 - U stožeru Željka Keruma su dočekani pljeskom rezultati prve izlazne ankete. Kerum još nije ovdje, pred medijima je Jure Šundov koji vjeruje u rezultat prvog kruga gdje su bili, kako je rekao, moralni i stvarni pobjednici.

Upitan je koliko su u finišu kampanje Kerumu naštetile teške riječi...

- Bilo bi mi drago da nije došlo do toga, ali bio je isprovociran i reagirao je na splitski način i vjeruje da mu nije naškodilo - odgovorio je Šundov.

Vaša reakcija na temu