Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO IZ OMIŠA: Petrov poručio da prijevremeni izbori nisu isključeni

UŽIVO IZ OMIŠA: Petrov poručio da prijevremeni izbori nisu isključeni

Iz MOST-a su stigli još Nikola Grmoja i Miro Bulj

13.00 - Malo prije 13 sati završila je svečana misa koju je predvodio monsinjor Barišić.

Iz vrha Vlade vidjeli smo 'mostovce' Orepića i ministra pravosuđa Antu Šprlju.

Dodajmo da iako je praktički u Omišu bio vrh Vlade, potpredsjednik i ministri, mjera osiguranja usmjerenih prvenstveno prema novinarima kao prilikom posjeta premijera Splitu nije bilo. A većinu vremena su proveli na otvorenom, izuzev sjednice gdje se također ulazilo i izlazilo slobodno.




10.40 - Počela je procesija nakon koje slijedi svečana misa koju prevodi nadbiskup splitsko-makarski monsinjor Marin Barišić.

10.25 - Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov je podijelio kratki komentar na stanje u Vladi. Preslagivanja unutar Vlade neće biti, a prijevremeni izbori nisu isključeni, ako se ne bude radilo dobro, suština je odgovora Petrova. Više će se se znati na jesen, kada ključni zakoni budu u Saboru.


Nakon svečane sjednice, pohitalo se na otvorenje nove dvorane 'Ribnjak', vrijedne 37 milijuna kuna. Vrpcu su zajedno presjekli Sandra Pešić, Mićo Vojnović i gradonačelnik Ivan Kovačić.

9.55 - Na svečanoj sjednici uručene su Nagrade grada Omiša.

Dobitnici za životno djelo su, podsjetimo, Duje Baučić Nediljko Diko LelasOsobne nagrade su dobili Đurđica Tičinović i Juraj Rafanelli.

Skupne nagrade Franjevački samostan Gospe od Karmela, KUD Slime.

Ante Banović, Davor Grgat, fra Filip Budić, Petar Rodić i Katica Kovačić su dobitnici Plaketa.

9.38 - Svojim sugrađanima Dan Omiša je čestitao Kovačić. Naveo je, među ostalim, kako je za vođenje Grada potrebna vizija, slika razvoja i voljenje ga.

Iskreno je potom za mikrofonom Miro Bulj poručio čestitajući Omišanima.

- Ivan (Kovačić) je veliki čovjek, cijela Hrvatska mora biti ponosna na njega i na Omiš. Velike je stvari napravio u Omišu - rekao je Bulj najavljujući i takve stvari za Hrvatsku.

Petrov je također bio među čestitarima. Nije propustio indirektno bocnuti Škaričića.

- O Ivanu sam sve rekao kada je bio prosvjed i sve kaznene prijave koje su išle (10 kaznenih prijava protiv bivšeg gradonačelnika, op.a.). Drago mi je da sam ušao u cijelu priču i jer sam upoznao toliko krasnih ljudi, oni s kojima radite a znate da neće vam ništa napraviti iza leđa. Volio bi da u budućnosti Metković ima ovakvog gradonačelnika koji će se boriti. Nemojte mu dopustiti da ode - govorio je Petrov.

8.55 - Na svečanu sjednicu povodom Dana Omiša, blagdana svetog Ivana Nepomuka stigli su najugledniji članovi MOST-a, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, dogradonačelnik Metkovića Nikola Grmoja, saborski zastupnik Miro Bulj.

Stigao je i Robert Pauletić.

- Ima li tko iz vrha HDZ-a - pitali smo poluozbiljno gradonačelnika Ivana Kovačića?

- Ne! - rezolutno je odgovorio.

Red iza uzvanika, sjede gradski vijećnici među kojima i Ivan Škaričić, nedavno izabran za predsjednika omiškog HDZ-a, povod zategnutih odnosa na relaciji Domoljubna koalicija - Most.


Vaša reakcija na temu