Gradsko vijeće: Usvojen je proračun za 2018. godinu, sjednica trajala do ponoć!

Gradsko vijeće: Usvojen je proračun za 2018. godinu, sjednica trajala do ponoć!

HDZ, HSLS, HSS, HGS i HNS su ga podržali, a protiv Pametno, Most i SDP

23.54 - Sve su točke prošle glatko, zaduživanje, proširenje lovišta i na kraju pristupanju Udruzi gradova koje godišnje stoji oko 190 tisuća kuna. Povela se kratka rasprava oko pristupanju, da bi na koncu bila usvojena.

Prvi dio sjednice na kojem je bilo 20 točaka dnevnog reda je završio nakon 15 sati trajanja.

Nastavak, s preko 60 točaka je 12. prosinca, u utorak.

Šundov je još obavijestio da je svečana sjednica 20. prosinca u Banovini, a u atriju će biti dječja predstava.

23.33 - Raspoređivanje sredstava za političko djelovanje stranaka je prošlo glatko.

23.31 - Čikotić smatra da unutar Službe za gospodarenje imovinom treba biti i Odjel za statistiku sa svom imovinom, gradskom i državnom, kao kvalitetna podloga za strategiju.

Opara odgovara na primjedbe, odbija primjedbu Batarelo da se radi ustrojstvo kako bi se riješio određenih ljudi.

Usvojeno je ustrojstvo gradske uprave.

Podršku su dali uz vladajuće i Most te HNS-ov Kovačević, a protiv su bili SDP, te troje vijećnika Pametno. Dva vijećnika Pametnog bila su suzdržana, Reanto Čupić i Sani Mardešić.

23.14 - Opara je iscrpno obrazložio planirano ustrojstvo koje će u budućnosti brojiti 12 službi umjesto sadašnjih 18. Batarelo smatra da je neke stvari nepotrebno gurati u mastodontski resor 'društvene djelatnosti', poput informatike i financija, također drži i da nema smisla spajanje obrazovanja s kulturom i sportom.

- Teško će ići. Ne govorim da bih kritizirala, nego iskreno iz iskustva - kazala je.

Na koncu je podvukla:

- Ne mogu se oteti dojmu da je ovo ustrojstvo zapravo model za rješavanjem nekih ljudi.

Usvojen proračun, protiv su bile stranke Pametno Most i SDP

22.54 - Proračun za 2018. godinu je usvojen većinom glasova nakon 14 sati sjednice. HDZ, HSLS, HSS, HGS i HNS su ga podržali. Protiv je bilo 12 vijećnika iz Pametnog, Mosta i SDP-a.

Glatko je prošla i odluka o izvršavanju proračuna. Na redu je ustrojstvo gradske uprave.

22.48 - Na kraju Škorić brani proračun.

- Omogućuje zapošljavanje, ravnomjeran je, obuhvatio sve kategorije građana, mjere demografske obnove... - nabrajao je Škorić.

Ivana Ninčević-Lesandrić kaže da treba objasniti razliku Škoriću što znači stvarati uvjete za investicije tj. investicijski proračun.

- Jedini koji mogu otvoriti radna mjesta su poduzetnici i treba stvarati uvjete za njih - navodi.

Brtan odgovara na primjedbe, prelazi se na amandmane. Prvi je na redu Čikotić s dijelom Mostovih amandmana.

Nisu prošli.

Blaževićev amandman je usvojen. Markotić iz Mosta čita još amandmana. Opara je prihvatio dva njegova amandmana. Kovačevićev amandman o pametnim učionicama je prihvaćen.
Amandman Renata Čupića o dijelu informatizacije u radu vijećnika je Opara prihvatio. Bradarić Šljujo iznosi još dva Mostova amandmana. Ne prihvaćaju se niti su prošli glasovanjem. Ninčević-Lesandrić iznosi još amandmana Mosta. Ne prolaze.

21.57 - HSS-ova Mirna Kovačić kaže Čikotiću da će ova vlast ponuditi cjeloviti program OPG-a. Navodi i da će se zalagati za projekt nove ribarnice.

- Zašto čekati? Mi smo ponudili cjelovito rješenje za OPG-ove na tržnice. Ne vidim što je to vaše cjelovitije - uzvratio je Čikotić.

Škorić u raspravi s Puljak, pa s Čikotićem

21.50 - Čikotić navodi Škoriću da je u neugodnoj situaciji jer su Županijske ceste dužnici Gradu, a on je ravnatelj te institucije.
Nada se i da će ubuduće ići u dva čitanja proračuna i uključivanje građana. Izdvaja OPG-a u sklopu mikrotržnica u Splitu, besplatni internet u centru, te još niz amandmana nabraja.

- Ne vidimo zaokret u proračunu - kaže i najavljuje da će glasati protiv proračuna jer se nisu prihvatili Mostovi amandmani.

Prvi mu je replicirao Škorić.

- Kaže da nema demagoških pristupa, a sve se svelo na demagogiju. Mogli ste se informirati o dugu. Riječ je o promjeni zakona jer je Split izašao iz sustava ŽUC-a koji je premostio to razdoblje ulaganjem. To je bilo prije mog dolaska i tražili smo raščišćavanje. Ovo je neraščišćena situacija zbog aljkavosti gradskih službi i to je cijela istina - kaže Škorić.

Čikotić je replicirao.

- Optuživati mene za demagogiju je sramotno! Ja sam dobio odgovor od službi da je ŽUC dužan 3,4 milijuna kuna. Objasnite koji to ljudi nisu radili svoj posao? Vi ste vlast i ovdje i u Županiji, a nama govorite da smo demagozi? Ne mogu to prihvatiti - malo se iznervirao Čikotić.

Potom je poručio Škoriću:

- Ako vam je stalo da budemo afirmativna oporba, slijedite smjer gradonačelnika koji je danas krenuo dobrim putem.

21.34 - Da proračun nije socijalan iznosi predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Aida Batarelo.

21.31 - Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Petar Škorić je također uzvratio Puljak.

- Ne mogu shvatiti da ste ostali na istoj razini kao prije godinu dana kada je bila obrnuta situacija. Začudilo bi nas da prihvatite proračun - rekao joj je Škorić.

Puljak mu je odgovorila da su isto tražili i od prethodnog gradonačelnika, racionalizaciju.

Željko Kerum ima pitanje:

- Spominjali ste 500 milijuna kuna potraživanja. Jeste li razmišljali da ta potraživanja naplatite da date rok vjerovnicima da plate iznos, a da im se otpiše kamata? Pa tako potaknete vjerovnike. Možda bi polovica iznašla sredstva. Spomenuli ste da je Grad u prodaji prostora dao na rate. Tu Grad gubi. Je li to prije doneseno na Vijeću? - pitao je Kerum.

Čikotić primjećuje da se plaćaju razne usluge i odvjetnika koji gube procese. Spomenuo je i da je firma koja ima koncesiju na Benama u stečaju, na što je Kerum rekao da to nije istina.

- Pisalo je - rekao je Čikotić.

- Ali to ne znači da je istina i ne možete govoriti što nije točno - odgovorio mu je Kerum.

21.29 - Puljak kaže da neće podržavati ovaj proračun.

- Evo vašeg prvog proračuna, nigdje očekivane racionalizacije. Ne vidimo ih ni ovdje ni u projekcijama. Preustroj je samo za nova zapošljavanja - poručila je.

Replicirao je HDZ-ov Duje Sučić da ima primjera racionalizacije i novih projekata koje do sada nije bilo u prethodnim proračunima.

21.12 - Marijana Puljak se prva javila na raspravi o proračunu. Poziva na racionalizaciju gradske uprave. Troškovi gradske administracije su, kaže, najveća stavka rashoda.

- Sedamdeset milijuna eura ova gradska administracija košta građane - istaknula je.

Kaže da bi se značajno uštedjelo da se išlo samo na 10 posto rezanja.

Nakon 11 i pol sati sjednice na red je došao proračun

20.43 - Nakon 11 i pol sati sjednice na red je došao proračun.
 Krstulović Opara se obraća uvodno, a potom će prezentaciju prepustiti savjetniku Brtanu.

- Hvala svim kolegicama i kolegama na doprinosu danas. Pred vama je dokument koji je administracija pripremila za moj prvi pravi proračun koji trpi posljedice stanja prethodnih godina, nažalost. Ovaj dokument mora uhvatiti vlak razvoja kojim se voze drugi gradovi. Razvojan je, ambiciozan, hrabar, uravnotežen i investicijski. Nemamo drugog puta nego krenuti ovom autocestom - govori gradonačelnik.

Ističe da je najveća stavka sanacija Karepovca, tu je 15 milijuna kuna za Žnjan, garaže, pristupne ceste, dječja igrališta... Investicijski paket je 168 milijuna kuna. Povećana stavka su povlačenja sredstava iz EU projekata, kaže, 43,8 milijuna kuna planiraju. Navodi opet povećana sredstva za staru gradsku jezgru.

Poziva na prihvaćanje proračuna.

- Ovo nije proračun jedne gradske uprave nego dugoročno građana Splita - završio je.

Brtan održava Power point prezentaciju.

20.01 - I program o sportu je usvojen. Na redu je kultura.
Gradonačelnik je odgovorio Mostovom Anti Čikotiću zašto će se boriti i ne podržava da se država uknjiži na Marjan.

- Nemam pravo, nemam moralno pravo to dopustiti. DORH je poslao da se izjasnimo oko upisa vlasničkih prava države i borit ću se iz moralnih razloga i naših predaka koji su parcele poklonili da ostane naš splitski - rekao je.

Naglasio je i kako su se povećala ulaganja u gradsku jezgru.

19.11 - Sjednica je nastavljena programom o sportu.

18.34 - Uz pomalo ironičan pljesak jer je prihvaćen jedan amandman, i to HNS-ovca Gorana Kovačevića oko inicijative za pametne učionice i tablete, vijećnici su otišli na kratku pauzu.

17.49 - Ugasile su se kamere, nema više prijenosa uživo, na hodniku se bacaju pošalice da bi sada i brže moglo ići kada se više ne govori uz direktan tv prijenos.

Još se raspravlja o amandmanima na školstvo. Do proračuna je još pet točaka dnevnog reda.

Andro Krstulović Opara nije želio komentirati nemile scene

16.55 - Prolaze točke programa koje se odnose na proračun. Glatko je prošla i socijala, a sada je na redu predškolski odgoj i obrazovanje.
Dodajmo da se na hodniku još raspravlja o incidentu u vijećnici. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nije želio komentirati nemile scene.

15.45 - Marijana Puljak je na Facebooku napisala:

- Kerum verbalno napao kolegu i prijatelja Tonća Blaževića za vrijeme sjednice Gradskog vijeća. Apsolutna sramota i neprihvatljivo ponašanje za koje predsjednik Gradskog vijeća nije izrekao niti opomenu. Kao da se ništa nije dogodilo. Teško je uopće nastaviti raditi u ovakvoj atmosferi.

15.40 - Sjednica prolazi i dalje s raspravama o amandmanima, Jakov Prkić nije mogao ostati u vijećnici nakon incidenta i odbijanja izricanja kazne Kerumu.

Jedini je otišao.

14.50 - Vijećnici su se počeli dizat i izlazit iz vijećnice, Šundov je pozvao na pauzu. Nakon vraćanja u vijećnicu nastavio je Šundov.

- Nastavljamo s radom. Pozivam sve da se držimo jednog uljuđenog ponašanja. I ako osjećamo da nam netko nanosi nepravdu moramo se strpiti i suzdržati - kazao je Šundov.

- Ne želim izdavati opomene, prihvaćam na sebe kritiku. Molim vas da nastavimo s radom kako smo krenuli - kazao je Šundov.

Prkić negoduje zbog te odluke.

- Imamo minimun ponašanja - govorio je.

- Preuzimam vaše kritike, odlučio sam tako jer sam procijenio da ću ovako osigurati red - uzvratio je Šundov.

Prkić nastavlja:

- Ovo je mjesto nulte tolerancije na onakvo ponašanje. Mogu radit što hoću? Je li to poruka da možemo radit šta hoćemo? Oćemo se tuć? Čekam opomenu - govorio je Prkić.

Šundov daje riječ Blaževiću koji nastavlja s obraglanjem amandmana. Ono o čemu smo već pisali.

Prkić se digao.

Kerum nasrnuo na Blaževića: 'Majmune glupi, nokautirat ću te!'

14.45 - Nakon amandmana koje je čitao, zafrcale su iskre između Keruma i Blaževića.

- Neću više uzimati riječ na sjednici na radost partnera, a o Kerumu neću ni govorit - rekao je Blazević.

- Šta se mene diraš i stavljaš u usta, majmune glupi, nokautirat ću te - rekao je Kerum.

Blažević mu je uzvratio uz beštimu i dodatak 'majmune' i Kerum se digao. Zaustavili su ga Saša Horvat i drugi kolege HGS-a.

14.32 - Renato, minuta je ostala - govori Šundov.

- Je, je, izdržat ću ja - raspoložen je Čupić.

Zahvalio se Šundov Čupiću na inventivnom predstavljanju amandmana i pozvao i druge da mogu tako ako žele.

U ime Mosta Pauk izlaže amandmane. Sveukupno na proračun imaju 50-ak amandmana na recikliranom papiru, a na ovaj program četiri.

14.20 - Vijećnik Pametnog Renato Čupić iznosi kako bi bilo dobro da proračun vide 20-ak dana ranije kako bi podnijeli i amandmane na vrijeme i tako  bi svi znali o čemu se priča. Čupić traži izlaganje Power pointom amandmana Pametnog, Šundov dopušta 10 minuta koliko u ime kluba ima pravo. Obrazlaže problem Lovrinačke ulice, od prilaza do semafora.

14.11 - Nakon pauze nastavilo se s točkama koje su vezane za proračun. Na redu je održavanje komunalne infrastrakture. Amandmane podnosi SDP, a dodajmo da je HSLS najavio podršku proračunu i izrazio zadovoljstvo što su prihvaćeni njihovi prijedlozi, no naglasio je HSLS-ov vijećnik Tonći Blažević i kako neće podržati 'lex šerif' jer libelari ne podržavaju narušavanje ravnoteže između lokalnih izvršnih i predstavničih tijela. Inače je u tijeku sjednice Blažević često izražavao stav koji nije skroz u skladu s vladajućom koalicijom, tako je izrazio nezadovoljstvo što nije upoznat s odlukom kluba HDZ-HGS o minuti šutnje.

- Kroz oporbu smo proteklih godina kritizirali rad gradske uprave, ali smo i konstruktivno iznosili naše prijedloge i pokrenuli niz incijativa. Danas je na nama kao sudionicima ove gradske vlasti da krenemo u realizaciju što više naših prijedloga, stoga smo  danas zadovoljni da je dio naših zalaganja našao mjesto u projekciji proračuna za 2018. godinu.

Nakon višegodišnjih traženja splitskog HSLS-a za jačim iskorakom u izgradnji važnih gradskih prometnica (Vukovarska, Bračka, Manđerova i Zagorski put), u projekciji ovog proračuna su predviđena sredstva za nastavak njihove izgradnje i to za Vukovarsku ulicu 17,5 milijuna kuna, Manđerovu ulicu 25.100.000 kuna, Zagorski put 26 milijuna kuna, izgradnjom dva kružna toka će se ozakoniti veliki potez Bračke ulice (između hotela Radisson i postaje prometne policije).
Naveo je i da je na prijedlog HSLS-a ponovno povećana kupnja knjiga za gradske knjižnice i to za 100 posto, odnosno sa dosadašnjih 200.000 kuna na 400.000 kn. Također jedna od stvari na koje su kroz oporbu apelirali, istaknuo je, napokon se kreće u sagledavanje stvarnih troškova u tekućem komunalnom održavanju, te se preko instituta javne nabave očekuje veća konkurencija, a time i povoljnije cijene po pojedinim poslovima što će u konačnici rezultirati racionalizacijom troškova.

- Nama jedna od najdražih stavki, a tiče se Parka mladeži (Turske kule). Nakon pokrenute akcije čišćenja, postavljanja oslikanih klupa zajedno s Umjetničkom školom, te predstavljanjem našeg idejnog projekta 'Europski park mladih', izuzetno nam je drago što su se naša višegodišnja zalaganja za ovaj zeleni pojas u centru Splita konačno našla u gradskom proračunu, koji je predvidio za sljedeću godinu 50.000 kuna namijenjenih za početak postavljanja javne rasvjete. Vjerujemo da će početak ulaganja u ovaj park dodatno popularizirati ovu zelenu oazu i učiniti je novim dnevnim boravkom građana Splita, a na tome će HSLS Split i dalje nastaviti raditi - poručio je Blažević.

13.10 - Počela je pauza za ručak.

Robertu Pilipoviću zabranjen ulazak u vijećnicu

13.08 - Traži i od policije da se ispitaju njegova prava oko ulaska.

- Nisam došao napraviti nered, nego pitati pitanja - čujemo kako objašnjava Pilipović policiji.

13.07 - Došla je i policija na osiguranje. Prvo su bili u zgradi Banovine uz južni izlaz, sada su vani. Izvjesno je da neće Pilipović na sjednicu. Policija legitimira Pilipovića.

13.03 - Predsjednik zadruge Domaćin Ivica Duje Ančić je došao dati podršku Pilipoviću, ali i radi sebe jer je ostao jutros bez upravljanja parkingom u Ulici Ljudevita Posavskog. Split parking je preuzeo parkiralište nakon što je Domaćinu istekao ugovor. Pilipović poziva i druge sugrađane da dođu iskazati nezadovoljstvo.

12.47 - Martin Pauk je došao pred Pilipovića i objašnjava što su mu rekli kad je išao pitati zašto ne može ući. Založio se da uđe, ali uzalud.

- Pauza je za 20 minuta? Dobro, ja ću bit toliko civiliziran i neću probat ući - kaže.

Navodi da ima prava i da smije ući i da Šundov nema prava prejudicirati što će on napraviti.

- Nemam dosje i meni brane?

Dočekat ću ga ispred kuće da mi odgovori na pitanja i imam pravo da mi napismeno obrazloži zašto ne smijem ući - govorio je Pilipović.

Uskoro će pauza za ručak, Pilipović će vidjeti kako dalje.

12.05 - Ispred Banovine je Robert Pilipović. Pokušat će ući, kaže da mu ne mogu zabraniti. Točno je ispod prozora gdje je vijećnica.


12.01 - Završila su vijećnička pitanja, slijede točke koje se odnose na proračun.

11.49 - Vijećnica Pametnog Natalija Tafra Bazina je pitala koliko je kazni naplaćeno od neodgovornih vlasnika pasa koji ne kupe izmet.

- Sigurno znate da je komunalna služba pod velikim presingom na moju inicijativu. Na listi prioriteta trčanje za neodgovornim vlasnicima pasa je pri dnu, što je razumljivo na broj ljudi. Molim ljude koji inače šalje slike neprimjereno parkiranih automobila da isto učine za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca - rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je i da komunalna služba ne može kontrolirati 16 tisuća vlasnika ljubimaca.

- Ali mogu kazati da ću s velikim zadovoljstvom potpisati naloge po dojavama građana. Želim senzibilizirati građane da upozore neodgovorne sugrađane da se to ne može raditi - ustvrdio je.

10.53 - Na primjedbu Branimira Urlića, vijećnika Pametnog o neodgovaranju gradskih službi, Opara je rekao da se slaže i nada se da će podržati preustroj i da dokine ono što mu beskrajno ide na živce.

- Svi vijećnici šaljite meni upite da imam uvid u odgovaranja.
Očigledno treba uzet stvari čvrsto u ruke i to namjeravam kao što sam i zadnjih pet mjeseci - kazao je.

Dodao je i da bivša dubrovačka djelatnica koja je došla na preporuku s njim krči naslagu neodgovaranja.

Prezentacija vizije žnjanskog platoa

10.25 - Nakon prezentacije oko žnjanskog platoa, gdje je gradonačelnik kazao da je jedino Prkićeva primjedba neprimjerena, krenulo se s vijećničkim pitanjima.

Prva je na redu vijećnica Pametnog Kristina Vidan. Ponavlja pitanje o organizaciji nastave tjelesnog u Osnovnoj školi Mertojak koji se odvija u atriju i može li se nastava organizirati u dvorani Trstenika i Pazdigrada.

- Neka gradonačelnik zamoli gradske službe da rade svoj posao za dobrobit građana i poštivanja vijećnika koji ih nadziru - pozvala je.

Odgovara dogradonačelnica Jelena Hrgović.

- Projektiranje 7 dvorana je u proračunu kako bismo uklonili te probleme. Mi ne možemo nametati rješenje jer nije u našoj nadležnosti, treba onaj tko je odgovoran za nastavu to pitati - rekla je Hrgović.

- Ova vlast nije spremna za suradnju, osim deklarativno. Kažete da čekate da ravnatelj pita. Trebate kontaktirati vi s njima jer nije dovoljno planirati dvoranu, a postoji trenutno rješenje - replicirala je Vidan.

9.50 - Navodi i da dug nekih poslovnih subjekata sa Žnjana još nije podmiren. Od milijunskog iznosa, mizerija je uplaćena.

9.47 - Jure Bučević, koji je zamijenio HGS-ovog Sašu Franjkića, je potpisao vijećničku prisegu. Gradonačelnik prezentira natječaj za žnjanski plato, te za kontaktne zone Trstenička uvala i Duilovo.

9.40 - Nije prošao ni Čikotićev prijedlog o izmještaju 'lex šerifa'.
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara odgovara da se Karepovcu treba postupiti odgovorno, a ne na ovaj način.

Neizvediv je, kaže, iz proceduralno i praktičnog razloga.

- Da se htjelo nešto postići, onda bi ovaj zahtjev s nama u upravi bio pripremljen. Postavljate zahtjev bez da znamo kolika sredstva i za koliko građana. Niste podnijeli ni amandman za proračun. Kad nam pripremite zahtjev, raspravljat ćemo. Sada nema uvjeta za to - kazao je gradonačelnik.

Čikotić je uzvratio da je intencija bila da otvoriti ovu važnu temu, a nemaju alata da bi oni provodili statistiku.

- Da je bilo sluha, trajala bi sanacija 10 mjeseci, a ne 30. Sanaciju Karepovca plaćaju građani Splita, umjesto da smo uzeli 85 posto sredstava iz EU.

- Mimimum pristojnosti je da raspravimo o tim našim građanima. Želimo skupiti sve statističke podatke, zato nema iznosa - navodi.

Istaknuo je i da je sramotno da se u Saboru raspravlja ovaj tjedan o 'lex šerifu', a vladajući ne žele da se danas o njemu raspravlja na Vijeću.

- Koji je smisao rasprave sljedeći tjedan, ne možemo ništa tad promijeniti - kaže.

9.30 - Šundov kaže da materijal za intendanta nije spreman i zato nije stavljen na dnevni red.

- Zašto ih nema? - pita Prkić.

- Razumijem vas, ali nema rasprave - odgovara Šundov.

Prkićev prijedlog nije prošao iako su ga podržali i Tonći Blažević (HSLS) i Mirna Kovačić (HSS), partneri HDZ-a. Neće se uvrstiti u dnevni red izbor čelnika kulturnih institucija.

9.25 - Na raspravi o dnevnom redu, Jakov Prkić u ime Pametnog traži da se na dnevni red uvrsti glasanje o kandidatu za intendanta Ivanu Leu Lei te kandidatkinji za Gradsko kazalište lutaka Mariji Tudor.

U ime Mosta Ante Čikotić traži da se o 'lex šerifu' raspravlja danas, a ne sljedeći tjedan i da se stanovnicima u krugu oko Karepovca isplati ekološka renta dok traje sanacija, odnosno da ih se na neki način obešteti.

Prikupljaju potpise za taj zahtjev u petominutnoj pauzi. Treba im trećina potpisa prisutnih vijećnika koje su skupili.

Minuta šutnje za Praljka bez vijećnika Pametnog i SDP-a

9.14 - Sjednica počinje minutom šutnje za preminulog generala Slobodana Praljka. Kaže Šundov da je to dogovor HDZ-a i HGS-a. Vijećnici Pametnog su napustili vijećnicu.

- Ovo je farsa HDZ-a za dnevno-političke svrhe i ne želimo sudjelovati u tome. Slijedimo i upute premijera da se poštuje haška presuda i smjer Ante Gotovine koji je rekao da se okrenemo budućnosti - kazala je predsjednica Marijana Puljak.

SDP-ovi nisu ni došli na početak.

9.08 - Počela je sjednica. Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov govori da je Robert Pilipović tražio nazočnost i da mu je prvotno odobrio.

- Međutim, na Dalmatinskom portalu sam pročitao kako namjerava raditi show program. To ne mogu dopustiti, dao sam nalog da mu se ne dopusti iz razloga kojega možete pročitati na Dalmatinskom portalu - kazao je Šundov.

9.00 - Vijećnike je na stolu dočekala šiba i po dvije ulaznice za Oliverov koncert, radi se o daru City Centera one. Kako je danas Sveti Nikola, prigodno ih je zatekla šiba. Očito nisu bili dobri..

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare