Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Završila burna rasprava u Banovini: Gdje ćemo parkirati kada se izgradi crkva?

VIDEO Završila burna rasprava u Banovini: Gdje ćemo parkirati kada se izgradi crkva?

U gradskoj upravi se razgovaralo o gradnji sadržaja na Splitu 3

11.21 - Javna rasprava u Banovini je završena.

11.18 - Diana Magdić predložila je da se aktualni DPU tog područja stavi izvan snage dok se ne riješe izmjene GUP-a i da se predložene izmjene i dopune DPU-a ne usvoje. Odgovoreno joj je da podnese pisani prijedlog najkasnije do 18. siječnja.


10.59 - Žao mi je što se prije nisam javio jer bi vam olakšao ovu raspravu. Po tom urbanizmu napravljeni su svi objekti u Ulici Ruđera Boškovića. Gradnja objekata koji graniče s ovom lokacijom, po projektu tržnice izgrađena je prva faza, a to je plato i opskrbna cesta. Taj plato je izgrađen po projektu tržnice koji ima građevinsku dozvolu. Tržnica je projektirana za 50.000 građana novog Splita 3 s ciljem da se rastereti glavna tržnica. Tržnica ima 5730 kvadrata. Tu realizaciju prekinuo je Domovinski rat, nakon toga Crkva raspisuje arhitektonski natječaj, ne znam koliko je to legalno, ali nakon toga su počele razne izmjene i dopune. Nisam protiv crkve, iskreno vam govorim, ali sam za završnicu od koje će grad imati koristi. Ovo je prilika za grad da dobije tržnicu. Nisam protiv crkava, ali građani mogu naći crkve, njih ima, ali građani nemaju tržnicu - kazao je Ante Svarčić, autor Splita 3 koji je za svoje izlaganje dobio pljesak.

10.19 - GK Split 3 mora biti pisano obaviješten o izmjenama DPU-a, mi to nismo dobili i nismo se mogli pismeno ni očitovati. Kada se mijenjao GUP uspjeli smo izbaciti benzinsku pumpu, ali ćemo se i dalje boriti protiv izgradnje trgovačkog centra na sportskim terenima. Crkva je potreba stanovnika, kao što je potreban i vrtić. Meni je pitanje gdje će ljudi parkirati kad se izgradi crkva. To je ključni problem gradskog kotara Split 3. Ovi mjesec ćemo napraviti javnu raspravu gdje će Split parking predstaviti projekt parkirališta u Dobrilinoj ulici - rekao je Stipe Čogelja, predsjednik GK Split 3.

- Komentirajmo prostor, a ne namjenu područja jer je to pitanje promjena GUP-a. Na tom području se mora graditi crkva i nešto društvene namjene, a ta javna namjena je tržnica, a parking će biti ispod tržnica - rekla je Mimica.

- Crkva se može, ali se ne mora graditi - kazao je Dragan Žuvela, predsjednik Društva arhitekata Splita, ali s njim se nije složila Mimica koja kaže da se crkva mora graditi.

10.11 - U Banovini je počela javna rasprava o izmjenama DPU-a na Splitu 3. Nakon što je riješila nedoumice oko toga smiju li novinari snimati javnu raspravu (?!), Branka Mimica, voditeljica Odjela za prostorno planiranje, rekla je da je crkva ostala u gabaritima u kojima je bila planirana.

- Jedina je razlika u tome što se smanjuje čestica na kojoj je crkva, namjena prostora na kojem je trebala biti tržnica ostaje ista, a Grad planira povećanje parkirališnih mjesta - kazala je ona.

Vaša reakcija na temu