Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO Sedamdesetak Splićana se okupilo na prosvjedu za semafor

UŽIVO Sedamdesetak Splićana se okupilo na prosvjedu za semafor

U posljednjih deset godina tu se dogodilo 22 nesreće, sa četvero teže ozlijeđenih - rekao je Čaljkušić

18.00 - Policija čeka kako bi i posljednji mirni prosvjednik otišao sigurno...


17.45 - Prosvjed je završio, još se stanovnici kotara ne razilaze, pričaju i iznose razne ideje.

- Priča o semaforu na ovom križanju traje otkad sam ja dijete, a sada imam djevojčicu. Znam da se svakih mjesec dana ovdje dogodi barem laganija nesreća, a bilo je i težih. Ovdje je nekoliko vrtića, škola, dva kvarta prepuna djece i neophodan je semafor za njihovu sigurnost - rekla nam je glumica Andrea Mladinić.

Također jedna od starosjediteljica kvarta Anja Plazonić Coulson iznijela je zanimljivu ideju.

- Neka Matoševa preraste u jednosmjernu ulicu, preciznije na potezu od Starog placa do tunela - poručila je.

Kao Stanovnik Rendićeve prosvjedu se pridružio i Lovro Rumora.

-  Ovo je raskršće rulet koji se igra godinama. I ja sam bio na haubi od auta, ovdje je zaista opasno. Potreban je i novi semafor te zeleni val od tunela do Starog placa, time bi se sve riješilo - rekao nam je.

Podršku prosvjedu dali su, dodajmo, i gradski vijećnici stranke Pametno Marijana Puljak i Jakov Prkić.


17.35 - Pala je odluka da će napraviti tri kruga, kontinuiranim prelazom će usporiti promet. Oko 70 Splićana prelazi kroz raskrižje, a policija je preusmjerila automobile na druge pravce.

- Radimo to da ne ugrozimo ničiju sigurnost, prvenstveno djece  - rekao nam je policajac.

Djece je, prema procjeni, 30-ak posto.


17.30 - Svoju djevojčicu ne mogu poslati kod tete preko puta. A promatram i živim ovu cestu i kao vozač i kao pješak. Svaka kap krvi je vrjednija od ijednog semafora. Ovo je primarni izlaz Varoša, ne daj Bože da se dogodi nesreća, ti su ljudi blokirani - kazao nam je Zoran Sambol, potpredsjednik Kotarskog vijeća.

Naglasio je i kako će građani  budno motriti obećanje iz gradske uprave o semaforu.

Dodao je i da 'prometnim stručnjacima' u Banovini poručuje da ne može biti protočnost prometa usred kotara.


17.20 - Na križanju ulica Rendićeve, Matoševe i Nazorove polako se počinju okupljati građani kako bi upozorili na nužnost postavljanja semafora.


S reflektirajućim prslukom predsjednik kotara Spinut Andrija Čaljkušić nam je rekao da je u posljednjih deset godina bilo 22 nesreće, sa četvero teže ozlijeđenih. 

- Kontinuiranim prelazom ceste 10-ak minuta upozorit ćemo na problem, s obzirom da je Grad rekao da će regulirati, nećemo stvarati dodatnu nervozu. Međutim, ovako ide obećanje svim građanima, ne samo Kotarskom vijeću - iznio je Čaljkušić.


Vaša reakcija na temu