Foto: Joško Šupić Živko Nenadić: Imajmo povjerenja u vodstvo dok god nas ne izdaju. A, di će nas izdat?!

Živko Nenadić: Imajmo povjerenja u vodstvo dok god nas ne izdaju. A, di će nas izdat?!

Imali smo sreću što nas je vodio Franjo Tuđman koji je imao srce kao pogonsko gorivo i mozak za upravljanje13.25 - Evo što su rekli Zdravko Marić i Petar Škorić...13.11 - Premijer je čestitao rukometašima na jučerašnjoj pobjedi, a Andri Krstuloviću Opari i županu Blaženku Bobanu na pobjedi na izborima.

- Svoje predizborne kampanje obično počinjemo u Splitu. Prije godinu danas smo bili u drugom hotelu, a s obzirom na to da trajemo, kako je Živko rekao, dok vas ne iznevjerimo dobro je da širimo pobjednički teritorij i na ovaj hotel - vratio je Plenković Nenadiću.

- Budući da smo u zadnjih gotovo 30 godina pokazali koliko se zalažemo za boljitak. Velike jake stranke uvijek imaju potrebu pružiti ruku onim slabijima. Mi smo stranka koja okuplja, ima nas toliko da je jasno da imamo drugačije mišljenje, ali mi to rješavamo dijalogom. Prošla godina je bila puna izazova, puno više nego smo očekivali, bila je to godina u kojoj su se dogodile elementarne nepogode. Došlo je do krize u videćoj hrvatskoj kompaniji, da smo sve pustili uvjetima tržišta pitanje je bi li ovo bila najbolja turistička sezona. Jedna od tri kreditne agencije je jučer podigla Hrvatskoj kreditni rejting, a to znači da smo samo na korak do investicijskog rejtinga - rekao je između ostalog Plenkovićn i dodao da Split uskoro čekaju kotarski izbori na kojima također očekuje pobjedu.

Pozvao je i sve koji imaju dvojno državljanstvo da sudjeluju na izborima u BiH.

Martini Dalić zahvalio se na poslu kojeg je obavila oko Agrokora, a komentirao je situaciju sa Slovenijom.

- Imali smo arbitražu, ušli smo u nju u kontekstu ulaska u EU. Sve što smo radili bilo je stručno, u tom procesu nismo pogriješili mi, nismo prekršili međunarodno pravo mi, nego druga strana. Sa Slovencima nikada nismo imali sukoba i vjerujem da ćemo naći rješenje koje nam je svima prihvatljivo, za to je potreban dijalog i razgovor. Argumenti su jasni i oni su u svojoj biti na našoj strani. 

12.45 - BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ako smo se othrvali tome da opstanemo kao narod, sada moramo raditi na tome kako da izgradimo BiH kao jednu modernu državu. Jedan je HDZ, uvijek to kažem. Isti su nam utemeljitelji. Moramo gledati kako kvalitetno infrastrukturno i gospodarski povezati Hrvatsku i BiH. Mi jesmo stožerna snaga u Hrvatskoj i u BiH, napravimo jedan snažni pleter, budimo dio zajedničkog europskog prostora pa se ni ta administrativna granica neće toliko vidjeti - kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

12.31 - Gotovo u cijeloj našoj županiji, a ti drugi politički oponenti imaju grupicu ljudi koja se nalazi po mjesnim odborima, gradovima ili Saboru i uvijek se vrti 20 istih ljudi. Danas nema stranke koja je stvarala Poljsku državu, a HDZ je u Hrvatskoj još uvijek stožerna stranka. Dva smjera su najbitnija, demografska obnova i iseljavanje mladih, a to može riješiti samo HDZ. Pitam se zašto se od 2013. godine naplaćivala cestarina za tunel Sv. Ilija, zašto baš Imoćanima i Makaranima. Zato što je to naše biračko tijelo i moralo im se na neki način naplatiti to što glasaju za nas - rekao je Blaženko Boban.

12.25 - Osvojiti Split i županiju i spojiti ih s vertikalom, to se nije dogodilo dugo vremena i mi ćemo to sigurno znati iskoristiti. Ja sam samo motor u vašim rukama. Požar nas je ovog ljeta ponovno ujedinio i to zahvaljujući dobrom sustavu. Splitu se više nikada neće dogoditi da bude grad bez gradonačelnika, grad bez proračuna. Prvi put nakon 10 godina  proračun prelazi magičnu brojku od milijardu kuna, to se nije dogodilo još od kada je gradonačelnik bio Ivan Kuret. Krenuli smo sa sanacijom Karepovca, sređivanjem nereda na  Žnjanu, rješavanjem svih problema koji su se godinama gomilali - rekao je Opara.

Svi su posebne pozdrave uputili i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

12.12 - Sigurno je bilo teško utemeljiteljima. Bili su to hrabri ljudi, hvala im za to što su ostvarili ono što su sanjale mnoge generacije. Vidite koliko ima ovih koji na političku scenu dođu i odu, a mi smo stranka koja ima kontinuitet i zato smo najjači. Drago nam je što je premijer doveo pola Vlade na našu obljetnicu, drago nam je što nam vodi naše gore list, dite s otoka. Nije mu bilo lako ovih godinu dana, ali dok nastavi ovako podržavat ćemo ga i dalje - kazao je Sanader.

Pohvalio je Oparu zbog akcija koje je poduzeo u prvim mjesecima mandata.

12.01 - Splitski HDZ je krenuo s brojnim novinama s kojima će biti na razini nacionalne organizacije, poručio je na kraju Škorić.

Živko Nenadić govorio je u ime utemeljitelja. 

- Boljih od nas nema. Skup u hotelu Marjan je bio prekretnica. Nakon toga je Ivica Račan rekao da je HDZ stranka opasnih namjera. To znači da su se prestrašili za sebe i Jugoslaviju. Bogu hvala da se HDZ do danas sačuvao! Imali smo sreću što nas je vodio Franjo Tuđman koji je imao srce kao pogonsko gorivo i mozak za upravljanje. Imajmo povjerenja u vodstvo dok god nas ne izdaju. A, di će nas izdat?! - rekao je Nenadić.

11.51Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a rekao je da su 28 godina najveća, najjača i najorganiziranija stranka u Hrvatskoj.

- To smo uspjeli jer nismo radili za sebe već za Hrvatsku! Politiku onih koji vode ovu državu nikada nećemo iznevjeriti kao što nismo iznevjerili našeg prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana - rekao je Petar Škorić koji je u svom govoru nahvalio gradonačelnika Krstulovića Oparu.

Najavio je i realizaciju brojnih projekata u Splitu koji se godinama najavljuju, poput Sjeverne luke i Istočne obale.

11.18 - Prikazuje se film o osnivačkoj skupštini HDZ-a Split koja se održala 6.1.1990. godine.


11.01 - Premijer je stigao u hotel Lav gdje će uskoro početi svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split.


10.20 - HDZ slavi 28. obljetnicu utemeljenja Splitu. Tim povodom premijer Andrej Plenković i splitski HDZ-ovci položili su vijence, zapalili svijeće i pomolili se ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Rivi. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare