Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Veleposlanik Keiji Ide se zahvalio Splićanima za koncert 'Ruke za Japan'

Veleposlanik Keiji Ide se zahvalio Splićanima za koncert 'Ruke za Japan'

Sramota je da cijenjenog veleposlanika primamo u hotelu jer nemamo prostorije - rekao je Petric

Veleposlanik Japana Keiji Ide u petak se sastao s predstavnicima udruge 'Veterani i prijatelji' kako bi zahvalio ljudima zaslužnim za organiziranje koncerta 'Ruke za Japan' koji je održan 2011. godine u Spaladium Areni. Kristian Petric je s braniteljima i Crvenim križem upriličio taj humanitarni koncert s ciljem prikupljanja pomoći za tsunamijem pogođenu zemlju. 

- Prije četiri godine su nam ovi ljudi pomogli, te sam im se želio osobno zahvaliti u Splitu - rekao nam je veleposlanik Japana u restoranu hotela Bellevue, gdje je održan sastanak.

Tom prilikom je, kažu nam domaćini, dogovorena i jedna suradnja.

- Veleposlanik je izrazio želju da japanski umjetnici dođu u Split i sudjeluju na idućem humanitarnom koncertu kojega budemo organizirali - rekao nam je Kristian Petric, kojega je posebno dirnula gesta kada je dobio od veleposlanika telegram ohrabrenja kada se nedavno borio s teškom bolesti.

Za kraj nam je Petric rekao:

- Sramota je da cijenjenog veleposlanika Japana primamo u hotelu jer nemamo svoje prostorije. Gradonačelnik Baldasar nam je prije godinu dana obećao rješavanje tog pitanja, ali i dalje smo beskućnici...

Vaša reakcija na temu