Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Veliki korak za uređenje žnjanskog platoa: Riješene sve prepreke za uknjižbu!

Veliki korak za uređenje žnjanskog platoa: Riješene sve prepreke za uknjižbu!

Grad Split ne radi svoj dio aktivnosti, jer je paralelno trebalo napraviti Urbanistički plan uređenja za Žnjan - rekao je župan Ževrnja

Riješena je posljednja prepreka za uknjižbu cijelog platoa od Zente do Duilova kao pomorskog dobra. Ukratko, veliki korak za uređenje žnjanskog platoa. 

- Bilo je žalbi nekih obitelji na parcelacijski elaborat, sporovi nažalost dugo traju, ali prošli tjedan je riješen posljednji spor koji je bio temelj za uknjižbu - kazao je župan Zlatko Ževrnja na Županijskoj skupštini.

Nažalost, dodao je, Grad Split ne radi svoj dio aktivnosti, jer je paralelno trebalo napraviti Urbanistički plan uređenja za Žnjan.

- Apeliram na Grad Split da ubrza Urbanistički plan uređenja, arhitektonski osmisli najbolje rješenje i da se raspiše koncesija - pozvao je Ževrnja.

Inače, pitanje o Žnjanu je postavio vijećnik SDP-a Veljan Radojković.

- Žnjanski plato je resurs napravljen prije 20 godina za dolazak Pape, očekivali su se milijuni od prihoda, a što smo dobili od tog turističkog potencijala? Danas bez namjere da ikoga uvrijedim, imamo cigansku čergu i šatore i slično. Niz godina se prepucavaju Grad, Županija i država. Zanima me što se radi i tko je odgovoran - pitao je Radojković.

Upozorio je i da je pitanje koliko je more na tom dijelu ispravno s obzirom da pojedini kafići ili restorani imaju septičke jame.

Ževrnja se složio da septičke jame mogu biti opasnost za brojne kupače, ali da Nastavni zavod za javno zdravstvo redovito ispituje uzorke mora.

Vaša reakcija na temu