Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELIKI PROPUST U ZADARSKOM ZATVORU Majstorović kemijskom olovkom nasrnuo na Čubelića, čekao ga je skriven

VELIKI PROPUST U ZADARSKOM ZATVORU Majstorović kemijskom olovkom nasrnuo na Čubelića, čekao ga je skriven

Incident se odigrao prošlog tjedna

Josip Čubelić, žrtva ranjavanja na Skalicama i USKOK-ov osumnjičenik za organizaciju skupine za dilanje, napadnut je prošlog tjedna u zadarskom zatvoru. Na njega je nasrnuo Dean Majstorović, osuđen na 10 godina zatvora, zbog organizacije skupine koja je planirala šverc droge iz Južne Amerike, pripremala likvidacije te palila lokale po Splitu.

Majstorović je, kako doznajemo, čekao Čubelića skriven. Napao ga je kemijskom olovkom na stubištu zatvora dok je ovaj išao obaviti telefonski poziv. Prišao mu je s leđa i posjekao ga kraj oka. Čubelić mu je htio uzvratiti, no Majstorović se tada udaljio, a potom su intervenirali i zatvorski čuvari.

Premda su obojica vezani za kaznene postupke u Splitu, Čubelić i Majstorović premješteni su u zadarski zatvor radi povoljnijih sigurnosnih uvjeta, odnosno, upravo da se izbjegnu ovakve situacije. Očito se zaboravilo da ova dvojica nisu u dobre, jer je prije koju godinu Čubelić verbalno napao Majstovićevu suprugu, dok je on bio u pritvoru, lišen slobode zbog istrage oko zločinačke organizacije.

I ne samo to. Na suđenju Deanu Majstoroviću svjedočio je Željko Melvan koji je naveo kako mu je ovaj ponudio novac da obavi tri likvidacije. Među smaknutima je trebao biti i Čubelić. 

Majstoroviću je dva puta suđeno, na kraju je pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, dok Čubelić tek čeka rasplet svoje pravosudne priče.

Evo što su nam kazali o incidentu u Ministarstvu pravosuđa. 

'Sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, informacije o zatvorenicima predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu, stoga nismo u mogućnosti pružiti informacije o pojedinim osobama lišenima slobode.

Međutim, u cilju objektivnog izvještavanja, možemo potvrditi da je krajem prošlog tjedna u Zatvoru u Zadru zabilježen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode tjelesno napala drugu.

Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih ozljeda te ozljedu šake. Službenici osiguranja pravovremeno su stavili sukob pod nadzor odnosno odvojili sukobljene. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena liječnička pomoć, a nadležni u Zatvoru u Zadru poduzeli mjere iz svoje nadležnosti i dodatne sigurnosne mjere'.

Vaša reakcija na temu