Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Situacija u Lokvi Rogoznici se popravila, požar je pod kontrolom

VIDEO: Situacija u Lokvi Rogoznici se popravila, požar je pod kontrolom

Promet na D-8 se od 14,05 odvija jednim kolničkim trakom

Požar u Lokvi Rogoznici je pod kontrolom, više nego zadovoljno potvrdio nam je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Tijekom noći požarište će čuvati vojnici.

- Stanje je odlično, požar je pod kontrolom i vrši se sanacija. Još do sumraka pomažu nam kanaderi na sanaciji. Pružamo pruge gdje god se može, normalizirali smo promet i pustili smo struju u sva naselja - kazao nam je Glavina.

Osim toga, sastao se stožer civilne zaštite Omiša uz predstavnike Županije i dogovorilu su daljnje korake. Među ostalim, da će 50 vojnika doći na čuvanje požarišta.

Na požarištu je i splitsko - dalmatinski župan Blaženko Boban.
- Gdje bih drugdje mogao biti sada - bez oklijevanja kazao je župan koji će tamo ostati do daljnjega. Uz zahvalu gasiteljima rekao nam je da je stanje pod kontrolom.

Opožareno je oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja. Osim četiri kanadera, tu su i dva air tractora. 

Za sada je malo bolja situacija na terenu, ali oprezan je Ivan Kovačević, šef splitske JVP i suzdržava se od velikih najava.

Promet prema Splitu na tom dijelu, dodajmo, je blokiran, usmjerava se preko Šestanovaca i Gata.

-------------------

U Lokvi Rogoznici je izbio požar. Gori borova šuma i raslinje, promet na D-8 se od 14,05 odvija jednim kolničkim trakom, uz fizičku regulaciju polcije.

Pogledajte i snimku...


Vaša reakcija na temu