Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Hod protiv Marakeškog sporazuma okupio je oko 60 prosvjednika

VIDEO: Hod protiv Marakeškog sporazuma okupio je oko 60 prosvjednika

Nakon govora na početku Rive, prosvjednici su krenuli preko šetnice uz molitve

Hod protiv Marakeškog sporazuma okupio je oko 60 prosvjednika koji su s Trga Gaje Bulata preko Marmontove i na dnu Rive pjevali hrvatske budnice i uz govor predstavnika Lovre Meštrovića vikali Andreju Plenkoviću 'Izdaja, izdaja'.

Tijekom hoda, jedna je prolaznica kazala da se bave glupostima, dok je druga Splićanka rekla da 'mi selimo po svitu, a nikome ne damo kod nas'.



Nakon govora na početku Rive, prosvjednici su krenuli preko šetnice uz molitve, a na koncu opet zapjevali.

- Oduzimamo legitimitet predstavnicima hrvatske Vlade da potpišu ovaj dokument, nisu nikoga pitali, niti je u kampanji o tome bilo riječi - kazao je Meštrović.

Otvaranje granica države koje neće moći kontrolirati njihov ulazak, imamo li društveni konsenzus za mijenjanje društvene strukture.


Naveo je i da je hrvatski narod  nositelj suvereniteta, te da u slučaju migracija više to neće biti slučaj.

- Mi ne želimo islamizaciju Hrvatske, ne želimo Libanon. Hrvati neće dopustiti da misle o svojim kćerima što će im se dogoditi na ulici - poručio je.

Ima Meštrović i rješenje za demografiju.

- Ako se želi riješiti demografija, spriječimo pobačaj, a, molim lijepo, ima milijuna Hrvata u dijaspori koji žele doći u domovinu, ali ih udbaše strukture sprječavaju - stav je Meštrovića.


Akciju je, inače, i najavio Lovro Meštrović, a hod je organizirao, kako je rekao, 'grupa građana Splita' i inicijativa 'Hrvatski bedem'.

Vaša reakcija na temu