Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Na FGAG-u održana komemoracija za Jakšu Miličića: 'Gledao je Split kao veliki grad s velikim ambicijama'

FOTO/VIDEO Na FGAG-u održana komemoracija za Jakšu Miličića: 'Gledao je Split kao veliki grad s velikim ambicijama'

Po mnogima najbolji gradonačelnik Splita preminuo je u 98. godini

Na Građevinskom fakultetu u Splitu danas je održana komemoracija za Jakšu Miličića, po mnogima najboljeg splitskog gradonačelnika i prvog dekana tog fakulteta. Preminuo je prije 5 dana u 98. godini života. Od njega se oprostio današnji dekan FGAG-a Neno Torić.

'Oprostili smo se od njega na mjestu koje je sam osnovao jednom davno u prošlosti i koje mu je neizmjerno zahvalno na njegovom doprinosu i razvoju same institucije. Na sjednici Fakultetskog vijeća, koje je održano ovaj tjedan, smo odlučili da ćemo glavnu dvoranu fakulteta u koju dolaze novu studenti nazvati njegovim imenom tako da se sami mogu zapitati tko je bio taj čovjek, a mi ćemo im rado to i objasniti', rekao je Torić.

'Jakša Miličić je bio istinski velikan, osoba neprekidne intelektualne znatiželje, iznimnih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, vizionar neumornog duha, ali prije svega učitelj, prijatelj i čovjek kojeg ćemo se s ponosom sjećati', napisano je o njemu na stranicama Sveučilišta.

Splitski gradonačelnik, Ivica Puljak, rekao je kako je Miličić bio i ostao vječna inspiracija svima, a posebno njemu. 

'Ja sam gradonačelnik i sveučilišni profesor onako kako je on bio i inspiracija mi je u životu. Poručujem njegovoj obitelji da budu ponosni na profesora Miličića jer je napravio velike stvari. Poznavao sam ga s Fakulteta i s pozicije političara, gledao je Split kako veliki grad s velikim ambicijama, a tako ga gledam i ja', kazao je Puljak.


Vaša reakcija na temu