Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Pogledajte kako policajac gazi torcidaša bez povoda: 'Morao sam u stanici proći kroz špalir jer nisam htio potpisati podmetnute dokaze'

VIDEO Pogledajte kako policajac gazi torcidaša bez povoda: 'Morao sam u stanici proći kroz špalir jer nisam htio potpisati podmetnute dokaze'

Stavili su ispred mene i prijatelja baklju, teleskopsku palicu i speed. Između sebe su se policajci dogovarali što će nam staviti na teret

Dalmatinski portal je u posjedu snimke na kojoj se vidi kako interventni policajac u Zagrebu bez ikakvog povoda gazi torcidaša koji leži na podu. Video je snimljen prije utakmice Dinamo - Hajduk, a fotografije polegnutih navijača 'bijelih' okruženih policajcima na Glavnom kolodvoru izašle su u gotovo svim medijima.

Došli smo do momka kojega je policajac ugazio. Evo što nam je ispričao 27-godišnjak koji nas je zamolio za anonimnost.

- Nas dvadesetak je prošlo kroz Importanne centar i kada smo izašli na trg upalili smo baklju i počeli navijati. Tada je interventna policija uletjela i bacila nas na tlo - počeo nam je priču torcidaš.

Ali taj navijački dio, u kojem se gleda tko je kome pjevao po gradu, nije nam sada bila glavna tema. Zanimalo nas je policijsko gaženje sa snimke.

- Ne znam zbog čega je to učinio, nisam mu dao nikakav povod, iz čista mira me ugazio. Tek sam ga tada pitao: 'Šta radiš, nisam ti ja četnik!', a onda su uletjeli i ostali...

Vidi se na snimci da si izdvojen.

- Odveli su me sa strane, taj mi je interventni policajac uzeo osobnu i rekao da mi sada zna adresu, da će mi doći na kuću, da šta ja mislim raditi nerede po Zagrebu. Dva puta mi je glavom udario u onu staklenu reklamu. Sve su to gledali ljudi koji su se tu zatekli. Rekao sam mu da nije normalan i onda sam sam glavom udario o to staklo i kazao mu: 'Evo, ako to treba raditi, mogu i sam!'. Tada mu je jedna žena, prolaznica, rekla: 'Pustite ga, vidite da je psihički jači od vas'.

Nakon toga su te odveli u stanicu?

- Tako je. A tek tu sam doživio šok. Stavili su ispred mene i prijatelja baklju, teleskopsku palicu i speed. Između sebe su se policajci dogovarali što će nam staviti na teret. Odlučili su da će meni pripisati baklju, a zanimljivo je da su me prije toga čak tri puta pretresli i nisu našli ništa.

To su teške optužbe.

- Kada sam to vidio, rekao sam im da ne mogu vjerovati da su me doveli u situaciju da vjerujem Bujančevim pričama! Nisam ništa htio potpisati, pa su mi prišili bengalku. Ali zbog te nekooperativnosti sam po izlasku iz postaje morao proći kroz špalir. Njih 5-6 me udaralo nogama i rukama... - završava nam priču 27-godišnji torcidaš koji kao dokaze ima video snimku i modrice po licu i tijelu.

Vaša reakcija na temu