Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Voda iz izvora rijeke Žrnovnice je ponovno crna

Voda iz izvora rijeke Žrnovnice je ponovno crna

Dr. Joško Kalilić nam je poslao fotografije koje je snimio jutros

Obilna kiša koja je noćas pala na području Žrnovnice ponovno je isprala velike količine crnog zgareža koji je očito ušao u pukotine brda Mosora i pocrnio vodu na izvoru rijeke Žrnovnice, javio nam je dr. Joško Kalilić.

- Preporučio bih onim sugrađanima Korešnice koji imaju sekundarnu vodovodnu mrežu za zalijevanje polja koja se crpi pumpama iz podzemlja od oko 20 metara da koriste ovu vodu koja nije za piće, ali je bar bistra za pranje robe, suđa, povrća itd. - rekao nam je Kalilić, te priložio fotografiju na kojoj se vidi razlika u boji vode iz izvora Žrnovnice i podzemne vode iz sekundarne vodovodne mreže.

- Vodu za piće treba i dalje koristiti iz rezervoara u Korešnici i u centru Žrnovnice koju doprema Vodovod i kanalizacija - dodao je.

Vaša reakcija na temu