Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZA NOGOSTUP! Vezat će se lancima u Rendićevoj

ZA NOGOSTUP! Vezat će se lancima u Rendićevoj

Lovro Rumora iz Zelenih Dalmacije bori se za prava pješaka u Spinutu


Lovro Rumora iz Zelenih Dalmacije najavio je da će se danas zavezati lancima za žardinjeru i zaštitni stup kako bi očuvao svoja prava kao pješaka na nogostup u Rendićevoj ulici u Spinutu. 

- I taj se nogostup namjerava pretvoriti u parkirna mjesta poput nedavnih u Jobovoj ulici koje provodi predsjednik gradskog kotara Andrija Čajkušić. Nakon zaposjedanja zelenih i javnih površina od strane ugostiteljskih objekata kreće se i odlukama GK Spinut za oduzimanje prostora nogostupa kako bi se  osigurala nova parking mjesta - poručuje Rumora.

Dodaje kako je Spinut jedan od urbano najzapuštenijih gradskih četvrti i kako se u suprotnosti sa svim urbanim, prometnim pravilima i kulturom vrši pritisak na Banovinu da se 's čašom vode ugasi veliki požar zapuštanja planskog djelovanja na području nedostatka parkirališta u Splitu'.

- Uz najbolje namjere lokalna kotarska politika nije pokazala talente da značajnije unaprijedi život u kvartu koji je doživio i doživljava  demografske promjene. Zeleni Dalmacije trudili su se godinama zaštititi prava pješaka i vozača oslobađajući nogostup od nedopuštenog parkiranja i predlažući načine rješavanja prava vozača na uređen sustav. Pješaci su najugroženija skupina u prometu. Zasade i prava se ne poštuju a uvodi se pravilo sve se može - zaključili su iz Zelenih Dalmacije.

Vaša reakcija na temu