Zablistat će Kaštela: Uređuju se zapuštene javne površine, a idućeg tjedna kreće i nasipanje plaža

Zablistat će Kaštela: Uređuju se zapuštene javne površine, a idućeg tjedna kreće i nasipanje plaža

Sezonska sadnja cvijeća započela je duž cijele ceste dr. Franje Tuđmana, a posađeno je i u brojnim gradskim parkovima

Nakon što su početkom travnja građani dobili lavandinu šetnicu u obliku labirinta u Kaštel Gomilici, nastavljeno je proljetno uređenje javnih gradskih površina na području cijelog grada. Naime, djelatnici Vlastitog pogona ovih dana angažirani su na oplemenjivanju mnogih javnih površina, a posebno se uređuju one koje su dosad bile zapuštene i obrasle korovom.

Najnoviji primjer uređenja zelene površine je u Ulici Bana Jelačića u Kaštel Starom. Krajem prošle godine, ulica je dobila uspornike, metalne ograde, vibracijske trake, vertikalnu signalizaciju i označene pješačke površine u što je uloženo više od 50 tisuća kuna. Dio površine uz prometnicu koji je ostao prazan sada je dodatno oplemenjen niskim raslinjem poput ružmarina, lavande i oleandara.

No, ovo nije jedina površina koju je uredio Grad Kaštela. Sezonska sadnja cvijeća započela je duž cijele ceste dr. Franje Tuđmana, a cvijeće je posađeno i u brojnim gradskim parkovima.

S obzirom da su visoke temperature izmamile prve kupače, započelo je uređenje gradskih plaža. Na gotovo svim plažama postavljene su kabine za presvlačenje i linije za zaštitu kupača, a idućeg tjedna kreće pojačano nasipavanje plaža kako bi spremno dočekale prve goste.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare