Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zahtjevi za potporu na opožarenim područjima podnosit će se od početka listopada

Zahtjevi za potporu na opožarenim područjima podnosit će se od početka listopada

Idući tjedan Ministarstvo će objaviti natječaj za korištenje podmjere za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Kako bi se što kvalitetnije pripremili podaci potrebni za korištenje mjere koja se odnosi na obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, Županija će jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze na opožarenom području proslijediti žurnu informaciju o pregledavanju dosad sastavljenih prijavljenih šteta, ali i onih koje Savjetodavna služba tek sastavlja. Zaključeno je to na sastanku koje je župan Blaženko Boban održao s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, Marijom Vučković. Odluka se odnosi na Split, Solin, Omiš, Podstranu, Šestanovac i Cistu Provo.

- Ako se ukaže potreba za dodatnim radom na terenu, predmeti će se obrađivati u prostorijama HGK Split. Ministarstvo poljoprivrede će poslati na objavu izmijenjeni Pravilnik za korištenje podmjere 5.2. Operacije 1, a natječaj će se objaviti idući tjedan - poručili su iz Županije.

Korisnici mjere 5.2. će biti oni koji će biti evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava do podnošenja Zahtjeva za potporu, a zahtjevi će se podnositi od početka listopada. Moguće i ranije ako se steknu uvjeti.

- Prijave će se obrađivati u redovitoj proceduri, a njihove će se štete nastojati nadoknaditi iz općinskih, gradskih, županijskih i državnih sredstava - zaključuju u priopćenju iz Županije.

Vaša reakcija na temu