Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽAN JE LJUDSKA I MORALNA VELIČINA: Štimac i Bujanec šire priču zlonamjernih srpskih nazovi 'navijača'

ŽAN JE LJUDSKA I MORALNA VELIČINA: Štimac i Bujanec šire priču zlonamjernih srpskih nazovi 'navijača'

Splitski gradski vijećnik kritizirao je razgovor u Bujici i iznio svoju teoriju o nastanku gnjusne laži

Žan Ojdanić bio je hrvatski branitelj, padobranac, pripadnik ZNG-a, instruktor i navijač, ugledno i cijenjeno ime među Splićanima, ali i navijačima Hajduka širom Hrvatske. Zbog brojnih poziva prijatelja i poznanika koji su dobrim dijelom ostali u čudu kad je u večerašnjoj emisiji 'Bujica' s gostom Igorom Štimcem u jednom trenutku pokojni Žan Ojdanić nazvan Jovanom Ojdanićem, smatram iznimno bitnim javnosti objaviti demantij jer je riječ o podvali zlonamjernih srpskih nazovi 'navijača' koji su se nakon njegove tragične pogibije željeli na neljudski način narugati s pokojnikom, ali i Splićanima i Torcidom koje je on u navijačkom svijetu predstavljao - javio nam se Martin Pauk, gradski vijećnik stranke 'Neovisni za Hrvatsku'.

Potom je pojasnio zašto je baš on imao potrebu 'demantirati' nešto što vjerojatno svatko u Splitu smatra totalnom glupošću. 

- Par dana nakon Žanove pogibije počele su mi dolaziti poruke od rodbine iz Slavonije koje im je netko proslijedio, a u poruci je bila fotografija gnjusne 'osmrtnice' koju je neka anonimna junačina platila da se objavi u tiskovini. U tom 'izrazu sućuti' bila je slika pokojnog Žana, a u tekstu je pisalo nešto otprilike ovako: 'Počivao u miru, srpski junače (JOVAN OJDANIĆ), neka ti je laka srpska zemlja koju si toliko volio.' Ta gnjusna slika je očita podvala zlonamjernih i gnjusnih pojedinaca u kojoj su hrvatskog branitelja i istinsku ljudsku i moralnu veličinu željeli prikazati Srbinom i tako oblatiti uspomenu na njega. Nažalost, internet je opasan medij i na brzinu izmišljena laž lako postane 'istina' nakon što se nekontrolirano počne dijeliti te ljudi povjeruju da je istina. Stoga, kako bih spriječio daljnje širenje davno posijanog sjemena zla od strane zlonamjernih pojedinaca, želim svima objaviti kako je tvrdnja o Jovanu Ojdaniću u potpunosti izmišljena. Uostalom, Ojdanići su Hrvati iz Kljaka, sela pokraj mojih Čavoglava, a obiteljska kuća naše slavne glumice Ecije Ojdanić se nalazi niti 50 metara udaljenosti od mitske i opjevane crkve sv. Ilije. Dragi dobronamjerni čitatelji, kako sam reagirao prema voditelju emisije 'Bujica', tako sada i reagiram prema vama i molim vas da odbacite te izmišljene tvrdnje o imenu pokojnog Žana kako se jedan obični trač i laž ne bi ponovio 1000 puta i tako postao istina, jer uspomena na ljudsku i moralnu veličinu nikad ne smije biti ukaljana. 

Vaša reakcija na temu