Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaninoviću stigao odgovor iz Banovine, poručili su da se populističkim metodama i ucjenama ne obnaša dužnost

Zaninoviću stigao odgovor iz Banovine, poručili su da se populističkim metodama i ucjenama ne obnaša dužnost

Gradske službe odradile su svoj dio posla na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa

Iz Ureda Grada su komentirali optužbe Tomislava Zaninovića, čelnika Gradskog kotara Bačvice, koji je najavio prosvjed zbog toga što se nije uredio sportski centar na Baterijama kao što mu je, tvrdi, bilo obećano. Iz Banovine su ocijenili neuobičajenom komunikaciju kojom se služe pojedinci.

- Ova gradska administracija odlučno je krenula u raščišćavanje statusa brojnih nesređenih lokacija, kako komunalne, društvene pa tako i sportske namjene, u ovom slučaju budućeg sportsko-rekreacijskog centra na Baterijama. Gradske službe odradile su svoj dio posla na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, što je preduvjet za početak bilo kakve realizacije projekta i uređenja terena javnim novcem pa tako i ovoga prostora. Grad Split je 22. listopada 2018. godine primio Rješenje Općinskog suda u Splitu prema kojem se uknjižuje na česticu zemlje u gradskom kotaru Bačvice, površine 6635 metara kvadratnih, koja je dotad bila u vlasništvu Republike Hrvatske, a što u naravi predstavlja sportski centar na Baterijama - poručili su iz Ureda Grada.

Još su dodali: 

- Ponavljamo, držat ćemo se reda i zakonitosti i za realizaciju navedenih projekata. Mora biti jasno da je za realizaciju ovakvih projekata, kakvih je više uspješnih primjera (Mejaši, Gripe, Split 3, Kamen, Blatine-Škrape…) potrebna suradnja i razumijevanje svih, a nasuprot pritiscima i jednostranim potezima. Takvi moraju biti svjesni da obnašanje dužnosti na bilo kojoj razini traži odgovornost i za izgovorene riječi i metode, a koje su u suprotnosti s teškim riječima, populističkim metodama i ucjenama. S takvim načinom se ne dolazi do cilja - rješenja s kojima su građani zadovoljni, već se i dalje unosi u javni prostor negativno ozračje koje zamjenjuju suradnju. 

Na kraju su zaključili da će politika Grada i ubuduće biti dostupna i besplatna rekreacija građana, pa tako i za korisnike budućeg sportskog centra na Baterijama.

Vaša reakcija na temu